Site icon LikeNews

Ököllel támadt a mentősre a beteg, a segítségnyújtó orra el is eltört

Négy év börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki 2018-ban bántalmazta az őt ellátó mentőápolót. A vádlottat emellett lopás vétsége miatt is elmarasztalta a bíróság.

A ház udvarán feküdt

A férfi 2018. május 24-én sérülten feküdt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ház udvarán. Ezért mentőt hívtak hozzá, az eset Tuzséron történt

Súlyosan bántalmazta a mentőst

A helyszínre érkezett mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd miután kinyitotta a jármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait, a beteg a vizsgáló székből felugorva ököllel többször megütötte a mentőst a vállán, az arcán és az orrán.

A mentősnek eltört az orra

A támadó csak a jelenlévők közbelépése után hagyta abba a bántalmazást, a mentős orrcsonttörést szenvedett.

Két korábbi lopási ügye is volt

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntette mellett a bíróság két korábbi lopási ügyéért is elmarasztalta a férfit.

EZ IS ÉRDEKELHET! Késsel fenyegette az eladót a rabló aztán belemarkolt a kasszába és elvitte a pénzt

Mobilt és biciklit lopott

A vádlott az egyik alkalommal egy farzsebből kiesett mobiltelefont, egy másik alkalommal pedig egy bekerített udvaron álló kerékpárt lopott el.<

EZ IS ÉRDEKELHET! „November 9-én lenne Dóri születésnapja, de nem tudjuk, megéri-e egyáltalán” – élet-halál között lebeg az a 21 éves lány, aki súlyosan megsérült az M4-esen

Többször volt már büntetve

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott korábban több alkalommal volt büntetve testi sértés, garázdaság és lopás miatt, valamint a bűncselekményeket részben vele szemben már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülményként értékelték részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását.

Az ügyészség súlyosbítást kér

Az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version