Eddig nem hallott részleteket árult el a Magyar Péterrel közös házasságáról Varga Judit. A volt miniszter családi titkokról beszélt, azt állítja, volt férje sokszor megalázta, egyszer pedig terhesen az ajtóhoz lökte. Egykori házasságát egy tragédiának tartja. A volt házaspár között akkor tört ki a médiaháború, amikor Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen egykori felesége, igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Rogán Antalék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy vádiratából.

Folyamatosan zsarolta

Varga Judit az interjú elején azt mondta, hogy senkinek nem kívánja, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy a házastársa titokban hangfelvételt készítsen a beszélgetéseikről, hogy folyamatosan zsarolja. Ráadásul mindezt nem politikai céllal, ahogy most ex-férje beállítja, hanem azért, hogy ne váljon el tőle, mert akkor elveszti a jól fizető pozícióit. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megalázó helyzetbe került

„Ha nyilvánosság elé állok, hogy milyen házasságunk volt, ha nem állítom le az újságírókat, akkor rosszul fogok járni, mindig ezt mondogatta. Maga ez az egész helyzet szörnyen megalázó számomra. Komoly embernek tartottam magam, Brüsszelben a hazámat képviseltem vitákban, mindig távol tartottam magam a bulvártól, nem akartam a személyes poklomat a nyilvánosság elé tárni. Amiért itt vagyok, az a családom tisztességének védelme” – mondta Varga Judit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szépen kezdődött minden

A volt igazságügy miniszter azt mondta, hogy a veszekedések, a problémák már sokkal korábban kezdődtek náluk, nem is akármilyen mértékben. „Volt egy nagyon furcsa, 16 éven át felépülő lelki bántalmazás. Ha most lennék 24 esztendős, mint amikor megismertem, a közelébe sem mennék. Akkor elbűvölő volt, mint ahogy most is a színpadon viselkedik. Megnyerő külső, jó beszéd, Petőfi-idézetek, lánglelkűség. Múzeumba jártunk, tüntettünk Gyurcsány ellen, szerelmes verseket, idézeteket írt nekem”.

Soha nem nevetett őszintén

Varga Judit azt mondta Hajdú Péternek, hogy már korábban is feltűnt neki, „hogy kedvesen, örömmel nevetni ritkán láttam, kárörvendően, gúnyosan nevetni inkább. Ám nem tudtam felfedezni ezekből a jelekből a lelketlenséget. Aztán jöttek az első jelek, amikor például azt mondta nekem, hogy olyan egyszerű vagyok, mint egy ecseri fakocka, de ekkor még azt gondoltam, hogy a családunk szeretete megváltoztatja majd. Nem így történt”.

Első gyerek születése

„Az első gyerekünk megszületése volt az első nagy tőrdöfés a szívembe. Hazavittük a kisbabát, én pedig folyamatosan járkáltam be hozzá a gyerekszobába, és lelkendezve beszéltem hozzá. Erre az volt a reakciója: nem tudsz összerakni egy magyar mondatot, nem jártál nyelvtanórára? Meg amikor mondtam neki, hogy megajándékoztam őt egy gyerekkel, akkor azt válaszolta, hogy ez csak egy egyszerű biológiai folyamat. Sírva fakadtam ezektől a mondatoktól, mire annyit mondott: sírjál csak, majd elmegy a tejed… Amikor édesanyámmal telefonáltam, mindig kommentálta a háttérben, hogy milyen proli témákról beszélünk, milyen debil anyám van.

Tíz éve is el akartak válni

A volt politikus azt is elmondta, hogy már 2013-ban megpróbáltak elválni. „Sokat sírtam, de mindig könyörgött, hogy menjünk el párterápiára. Akkor még nem tudtam, hogy ez a nárcizmus három állomása: feleszményít, elértéktelenít és eldob. Amikor hazajöttünk Brüsszelből, általában amiatt kapott állásokat, hogy én milyen pozícióban voltam. Nagyon jó szeme volt arra, hogy kinézze a megfelelő embereket, akikből hasznot húzhat”.

Gulyás Gergelyen élősködött

Varga Judit azt mondta, volt férje árulásában az is különösen fájó, hogy egy 25 éves barátságot dobott el Gulyás Gergellyel, akit előtte esküvői tanúnak kért fel és a második gyerekünk keresztapjának. „Péter mindig Gergőn élősködött, és ezt mások is észrevették. Több buliban is előfordult, hogy odajöttek hozzám: ne haragudjon, ő a maga férje? Megverhetem?”

Meg akarta menteni a kapcsolatukat

Varga Judit azt mondta, hogy azért maradt együtt Magyar Péterrel, mert nagyon vágyott arra, hogy szép családja legyen. Mindig meg akarta menteni a kapcsolatukat és egybe akarta tartani a családodat.

Kukákat borogatott

„Ezért nem hívtam rendőrt egy-egy jelenet után, mert a családodat akarod menteni, nem a másikat börtönbe küldeni. Lelkileg beszűkült állapotban tudott engem tartani. Amikor néhány rokon nálunk lakott egy-egy hétig, megkérdezték: te ezt, hogy tudod elviselni? Előfordult többször is, hogy nem engedte, hogy elmenjek otthonról: odaállt a kocsim elé, vagy kukát borogatott a kocsi elé. Olyan is előfordult, hogy bezárt a szobába. Sminkeltem, egy hivatalos rendezvényre kellett mennem, de ő rám zárta az ajtót. Egy idő után a fiúknak kiabáltam, hogy gyerekek, szabadítsatok ki!”

Késsel járkált a házban

Varga Judit azt állítja, hogy Magyar Péter egy idő után elkezdte a nagyobbik fiunkkal ugyanazt csinálni, mint vele. Csak a rosszat kereste benne. „2020 decemberében annyira durva lett az abúzus, hogy lemenekültem a családomhoz Miskolcra. Akkor eldöntöttem, hogy elválok, de nem olyan egyszerű elválni, amikor a másik fél nem együttműködő, nem akarja elveszíteni mindazt, amit a másiknak köszönhet. Megtörtént, hogy a szüleim nálunk voltak, Péter pedig hazajött egy buliból és veszekedni kezdett velem. Én inkább befeküdtem a szüleim közé, mint kiskoromban és ott aludtam velük. Erre Péter a konyhából kihozott egy kést, és azzal a kezében elkezdett mászkálni a lakásban. Nagyon megijedtünk, de aztán lenyugodott és lefeküdt”.  

Terhesen az ajtónak dobta

„De olyan is előfordult, hogy terhesen nekilökött az ajtónak. Ilyenkor aztán saját kezűleg írt levelekben ígérte meg, hogy megváltozik, ezért mentem vissza hozzá” – állítja Varga Judit.

Nem akart elmenni a válóperre

„Amikor visszamentem hozzá, a szüleim sírva könyörögtek, hogy ne tegyem. Mondtam Péternek, engedd, hogy szerethesselek, ne akarj minden nap megsemmisíteni. Az üvöltözés és a fenyegetőzés ment folyamatosan. Kérdeztem tőle: miért nem válunk el? Én is tele vagyok hibával, ha nem tudja ezeket elviselni, akkor miért nem vált el? Az utolsó pillanatig lebegtette, hogy eljön-e egyáltalán a válóperünkre”.

Virágcsokorral ment a tárgyalásra

„Végül eljött a tárgyalásra egy virágcsokorral, üdvözölte kedvesen az ügyvédeket, akiket előtte szidott, majd mondta a bírónak, hogy fel akar olvasni egy vallomást. Ugyanolyan levél volt, amiből tizenötöt kaptam 16 év alatt. Hogy én vagyok élete szerelme, milyen jó anya vagyok. Ekkor elsírtam magam, mert a 16 évünk küzdelmét és drámáját adta vissza ez a levele. Bekerült a jegyzőkönyvbe, hogy felperes megható tartalmú levelet olvas fel, mire alperes elérzékenyül. Ezt most úgy használj a fel, hogy nem volt itt semmiféle manipuláció, hiszen még a válóperünkön is sirattam ő elvesztését”.

Eljátszotta az öngyilkosságot

Varga Judit azt állítja, hogy Magyar Péter a gyerekek előtt azt mondta, hogy a mama tönkretette a papát, őt börtönbe fogom juttatni, „titeket pedig állami gondozásba vesznek. Egyszer azt is eljátszotta, hogy öngyilkosságot követett el. Feküdt mozdulatlanul, mellette pedig egy üres nyugtatós doboz. Nem válaszolt, hiába szólongattam, így ijedten kihívtam a mentőket. Amikor letettem a telefont, ő felült az ágyban, és közölte, hogy semmi baja. Pizsamában beült a kocsiba és elhajtott. A mentőtiszt telefonjáról értük utol, akinek elmondta, hogy nincs semmi baja…”

Most nagyon boldog

A volt politikus azt mondta, hogy most nagyon boldog ember. „Újra visszanyertem azt az énemet, mielőtt megismertem volna ezt a szörnyeteget. Egy éve élünk körün, a gyerekeimen már most látom a változást. Nekem nem hiányzik a politikai pozíció, az egy életszakasz volt, amikor nem mondhattam nemet a hívó szóra”.

Asztalosnak tanul

Varga Judit most valósítja meg gyermekkori álmát, beiratkozott  egy asztalosképzésre. Gyerekkorában is sokat barkácsolt. A magánéletemben is boldog, „lehet úgy is élni, hogy nem bántanak, hanem elfogadnak és szeretnek. Most már csak a szeretetre koncentrálok, egyetlen életcélom: a három fiamat megtanítsam szeretni. Szeretet adni és kapni”. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt lehet visszanézni a videót

Kiemelt kép: Varga Judit – Forrás: YouTube.com/Frizbi TV