Site icon LikeNews

Rabszolgaként tartottak egy embert Szeged környékén

Veréssel, zsarolással, rablással kényszerítettek egy személyt kényszermunkára Csongrád megyében, ráadásul az elvégzett munkája után lényegében éheztették.

Az alföld egyik falujában egy férfi idén tavasszal a vele közös háztartásban élő sértettet bántalmazta, fenyegette, illetve megakadályozta, hogy az ingatlant elhagyja – olvasható Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség portálján.

A gyanúsított emellett a sértett megtakarítását (több mint fél millió forintot) is elvette, valamint munkára kényszerítette és éheztette az áldozatot.

Mindemellett napszámos munkákra kényszerítette a helyi mezőgazdasági üzemekben és földeken, az ezért járó fizetést pedig maga tartotta meg. A sértett megerőltető fizikai munka után nem, hogy pénzt nem kapott, de enni is alig, vallomása alapján mindössze üres kenyérrel kellett beérnie.

A sértett sehogy nem tudod elmenekülni rabszolgatartójától, mert a modern kori „hűbérúr” az áldozat használatában lévő autójának indítókulcsát is megszerezte tőle, majd a gépjárművet ő használta.

A főügyészég a személyi szabadság megsértése, folytatólagosan elkövetett zsarolás, kényszermunka, jármű önkényes elvétele miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatását egy hónapra. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatásba helyezte a férfit, de a végzés nem végleges, a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Exit mobile version