A zsaruk Jász-Nagykun-Szolnok megyében hajtottak végre közlekedésbiztonsági akciót. Eredményes volt a munkájuk.

Finn módszerrel dolgoztak

November 25-én pénteken az úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték a sofőröket a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az eljárás során előre kiválasztott helyszíneken, több rendőr ellenőrzi a gépjárművezetőket egyidejűleg. Így nagyon gyorsan tudják kiszűrni az ittas sofőröket a forgalomból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak egy dolgot ellenőriztek

Az egyenruhások ez alkalommal semmi mást nem vizsgáltak, csak azt, hogy az ellenőrzött jármű sofőrje fogyasztott-e a vezetés előtt alkoholt. A gyors eljárásnak hála 1471 sofőrt tudtak vizsgálat alá vetni. Az alkoholteszter 11 alkalommal pozitív értéket mutatott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt kérik a rendőrök

A zsaruk felhívják a figyelmet, hogy az ittas járművezetők kiszűrése a forgalomból mindannyiunk közös érdeke. Az ilyen állapotban volán mögé ülő sofőrök ugyanis nemcsak a saját, hanem mások testi épségét, anyagi javaiat is veszélyeztetik. A rendőrség honlapján megtalálható információk alapján a továbbiakban is kell számítani hasonló ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetnek!

Más jellegű rendőrségi akciók is lesznek

A rendőrök figyelmeztetnek, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök a napokban ellenőrizni fogják az elsőbbségi szabályok betartását is. Ennek érdekében koncentrált ellenőrzésekre kell számítani a megyében. Ezek a közlekedésbiztonság javítását szolgálják a közlemény szerint.

Így fogják vizsgálni a közlekedőket

A Karcagi Rendőrkapitányság illetékességi területén drónokat is be fognak vetni az ellenőrzések során. A zsaruk november 28. és december 4. között tehát a levegőből is figyelik a járművezetőket. Az elsőbbségi és előzési szabályok megsértése a vezető baleseti okok közé tartoznak Magyarországon.

Így lehet elkerülni a büntetést

Aki mindig betartja a közlekedési szabályokat, annak nincs oka a félelemre. A rendőrök kérik a sofőröket, hogy az útkereszteződéseknél legyenek fokozottan körültekintőek. Kizárólag akkor szabad behajtani egy kereszteződésbe, ha az előírt elsőbbséget megadta valaki, illetőleg meg is kapta. Figyelni kell a felfestéseket, a közlekedési lámpákat és a táblákat is.

Sebességmérő akciók is lesznek

Ugyancsak a rendőrség honlapján olvasható egy közlemény annak kapcsán, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök sebességmérő ellenrőzéseket is fognak végezni november 28-a és december 4-e között. A gyorshajtás fő veszélye, hogy ilyenkor többszörösére növekszik a féktávolság. Ebben az esetben ha vészhelyzet alakul ki, akkor nem biztos, hogy marad elég idő a lefékezésre vagy a kikerülő manőver végrehajtására.

Nem érdemes kockáztatni

A rendőrök nem jelentették be előre, hogy hol fognak majd mérni. Az egyenruhások a megye bármely pontján kitelepülhetnek, így az a biztos, ha mindenki mindenütt betartja a sebességhatárokat. A gyorshajtás miatt szintén rengeteg baleset történik hazánkban, éppen ezért szeretnék a szervezett akcióval kedvét szegni a járművezetőknek a gyorshajtás kapcsán.

Máshol is lehetnek razziák

Bár a rendőrség honlapján most éppen Jász-Nagykun-Szolnok megyei razziákról záporoznak a hírek, az ország más pontjain is lehetnek ellenőrzések. Az egyenruhások minden eszközt bevetnek, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat, éppen ezért célszerű mindig betartani a KRESZ előírásait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Finn módszeres ellenőrzést végrehajtó rendőr – Forrás: Police.hu