A rapper igyekezett magától eltolni a felelősséget, amikor megkérdezték az esettel kapcsolatban. A felvételek már csak annak fényében is visszásak, hogy az utóbbi időben több, nagy visszhangot kiváltó, gyorshajtáshoz köthető baleset is történt.

Kis gázfröccs, de semmi verseny

„Egy 400 méteres szabad szakaszán az útnak adtunk egy kisebb gázfröccsöt, azután pedig rögtön lefékeztünk. Nem volt sem száguldozás, sem versenyzés” – jelentette ki L. L. Junior azt követően, hogy kikerült Instagram-oldalára egy videó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Száguldás a hídon

A csütörtök este közölt felvételek tanúsága szerint az előadóművész 100/h órával hajtott át a Petőfi hídon, miközben felvette a mellette haladó G.w.M-t is, aki ugyancsak hatalmas sebességgel haladt. Itt amúgy 50 a legnagyobb megengedett sebesség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Videón a száguldozás

A rendőrség már vizsgálódik

A 24.hu megkeresésére a Budapesti rendőr-főkapitányság (BRFK) azt írta, hogy hivatalból vizsgálatot indítottak. Ennek keretében vizsgálják a videón látottak tartalmát. „Ezek a BMW-sek, gyerekek! 130-cal, döbbenet! Ki ez?” – hallatszódik később L.L: Junior hangja.

Állítja, szabálytisztelően fog vezetni – ahogy eddig is tette

Junior a Telex megkeresésére azt mondta, nagyon sajnálja, ha ezzel bárkit is megbotránkoztattak volna. Jelezte, ahogy eddig is, úgy a jövőben jogkövető magatartást fog tanúsítani vezetés közben. Arra a kérdésre, hogy nem gondolja el problémásnak vezetés közben videózni, azt mondta, a rendőrség dolga lesz kideríteni mindent.

Csak azok kritizálják, akik sosem nyomkodták telójukat vezetés közben

„Az a hipokrata (sic!) vesse rám az első követ, aki még nem fogta meg a telefonját vezetés közben, minden plakát és felhívás ellenére” – fogalmazott a zenész. Később aztán Instagram-oldalán is hasonlókat fogalmazott meg az esettel kapcsolatban.

Küzdelem az illegális versenyek ellen

Mint írta, „nem volt sem versenyzés, sem jaszkarizás (vagánykodást, menőzést jelent a börtönszlengben – a szerk.) s erre sem szerették volna biztatni a fiatalokat. Kérdés persze, mennyire szerencsések az ilyen jellegű videók akkor, amikor az utóbbi időkben a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek kerültek az érdeklődés középpontjába.

Társadalmi összefogás

Noha a két zenész száguldozásából szerencsére nem lett semmi, azonban sok esetben történik tragédia, mivel egyesek illegális gyorsulási pályának használják a közutakat. Az utóbbi időben azonban szélesebb társadalmi összefogás indult az esetek visszaszorítása érdekében.

Az Árpád hídi gázolás

Mindehhez nagyban hozzájárult az Árpád hídi tragédia is, amely még július elején történt. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, itt egy spontán versenyzést követően egy 690 lóerős Mercedes a szalagkorlátnak csapódott. Ekkor pont arra járt egy szabályosan közlekedő biciklis.

Letartóztatásban a sofőr

Az ütközés következtében kettős végtagvesztést szenvedett, s noha azonnal kórházba szállították, de életét veszítette. A 33 éves sofőrt azóta a bíróság letartóztatásba helyezte, amelyet nem sokkal később meghosszabbítottak, így novemberig egészen bizonyosan a rácsok mögött marad.

Sokan nyomják a gázt a tragédia ellenére

A történteket nagy társadalmi felháborodás követte, ugyanakkor a későbbi, a tragédia helyszínén végzett sebességmérések tapasztalatai lesújtók voltak: többen is jócskán átlépték a megengedett sebességet. Mindezt úgy, hogy szinte még meg sem száradt a festék a szalagkorláton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön L.L. Junior látható, forrás: Facebook.)