Medveczky Ilona mindent az imádott hivatásának, a táncnak vetett alá, emiatt nem született gyermeke sem. Bár mostanra magára maradt, egyáltalán nem bánja, hogy így alakult az élete: elmondása szerint semmit nem csinálna másként.

Egyedül van, de nem magányos

Igaz, hogy már egy családtagja sem él, ám ez nem jelenti azt, hogy a táncművésznek ne lenne társasága. Bevallása szerint soha nincs egyedül, illetve magányosnak sem érzi magát. „Csak látszatra nem vagyok emberek között, mert nagyon megválogatom, kinek a társaságában ülök le, kivel szívok egy levegőt. Szentestére is van pár meghívásom, de nem döntöttem még el, hova megyek – fogalmazott az ünnepek előtt Ilona a Dr. Milesz News 24 Channelen dr. Karizs Tamás vendégeként. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kötődött a szüleihez

A táncművész karácsonykor kilenc szerette emlékére állít fát, köztük a szüleinek is, akikkel nem volt túlzottan szoros a kapcsolata. „A szüleim, Isten bocsássa meg, nem kötődtek annyira hozzám, mert hétéves koromtól bedarált az Állami Balettintézet. Alig voltam otthon, tényleg csak aludni mentem haza. Nekem más nem létezett, csak a balett-terem és az alvás”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Karrier vagy család?

Ilona azt mondta, az édesapjától soha egy jó szót nem kapott. Soha nem nézte meg őt tánc közben, pedig miatta tért haza külföldről is. Medveczky Ilona számára nagy döntés volt, hogy a családot vagy a karriert választja. Végül táncosnő lett belőle, ennek azonban az volt az ára, hogy 18 évesen el kellett vetetnie a babáját.

Első szerelem

„Az első szerelem mindenki életében nyomott hagy. Rögtön terhes lettem, és akkor váltam felnőtté, mert el kellett döntenem, hogy a hivatásomat választom, amit kilenc évig csináltam, vagy a gyerekszülést és a szerelmet”.

Két lovat nem lehet megülni

„Jól választottam, mert két lovat egy fenékkel nem tudtam volna megülni. Családanya vagy feleségként nem tudtam volna tökéletesen helytállni a hivatásomban. Most sem csinálnám másképp” – mondta a táncművész.

Ajándékba kapta

A táncművésznő Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, a 12. kerületben él. Ilona otthona egyébként a Károlyi-család vadászbirtoka volt, és mint olyan, elsőként épült a budai magaslaton. A díva nem tagadja, akadtak az életében férfiak szép számmal, ezt a villát is ajándékba kapta az egyik „barátjától”.

Csak a táncát adta érte

„Úgy kaptam a házamat, hogy semmit nem adtam érte a táncomon kívül. Az úriember tudta, hogy nem vagyok képes úgy érezni iránta, ahogyan ő szeretné, de valamiért fontos volt neki, hogy biztonságban tudjon engem. Amikor Magyarországon járt, és én a Moulin Rouge-ban táncoltam, ki nem hagyta volna, hogy megnézze a fellépésem. Álmomban sem gondoltam, hogy végül ő lesz az, aki megoldja az életem. Mai napig hálás vagyok az ő jóságáért: azt mondta, az ő táncművésznője nem nyomoroghat, olyan királynői ház illik hozzá, amilyen királynő ő.” – mesélte egyik interjújában a művésznő.

Nem tudja fenntartani az ingatlant

Medveczky Ilona évek óta panaszkodik, hogy nem tudja fenntartani a hatalmas ingatlant, amelyben 58 éve él. Pár évvel ezelőtt azt mondta, mindössze 70 ezer forint a nyugdíja, baráti segítség nélkül pedig éhen halna.

Nem akarja eladni

Az úszómedencés, 12. kerületi villa a kilencvenes évek közepén 270 millió forintot ért, legalább is ennyit ajánlottak akkor érte. A művésznő azonban elmondta, hogy soha nem akar túladni szeretett otthonán. Igaz, a többszintes házból mindössze pár helyiséget használ, amelyen 4 kutyájával osztozik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Medveczky Ilona – Forrás: YouTube.com