900 ezer forintot csalt ki a Dózsa György úti gázolótól egy közvetítőn keresztül egy csömöri férfi. A szélhámos azt ígérte, hogy kapcsolatai révén segíteni tud M. Richárdnak, ám kiderült, hogy ez puszta ígérgetés volt.

Az ügy előzményeiről

2020 novemberében vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy harmincas éveiben járó csömöri férfi ellen. Az illető a 2017-ben, Dózsa György úti gázolóként hírhedtté vált M. Richárdot ejtette át. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt hitette el a szélhámos

A csaló egy közvetítő segítségével meggyőzte M. Richárdot, hogy olyan kapcsolatai vannak a rendőrségnél és a közlekedési hatóságnál, amely kapóra jöhet neki. Ezért a közbenjárásért 600-600 ezer forintot kért a szélhámos.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

900 ezer forintot csikart ki a csaló

A csömöri férfi előbb azt állította, vissza tudja szerezni M. Richárd bevont jogosítványát. Bizonygatta azt is, hogy ráhatása van, hogy kedvező módon alakuljon a Dózsa György úti gázolóval szemben folytatott eljárás, amit halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak. Összesen 900 ezer forint készpénzt szerzett a szélhámos az azóta elhunyt M. Richárdtól.

Eredetileg enyhébb büntetést kapott volna a csömöri férfi

A gázolót átverő férfit bűnösnek találta a Fővárosi Törvényszék. Két év börtönre ítélték, amit három évre felfüggesztettek. Ezzel együtt 200 ezer forint pénzbüntetést kapott, és elrendelték, hogy kobozzanak el tőle 900 ezer forintnyi vagyont.

Változhat a büntetés mértéke

Az ügyész a vádlott terhére, végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, továbbá közügyektől eltiltás kiszabásáért fellebbezett. A csömöri férfi védője ezzel szemben felmentést illetve enyhítést kért.

Így áll most az ügy

A napokban kiderült, hogy súlyosabb pénzbüntetést kaphat a Dózsa György úti gázolót átejtő illető. Az eredetileg kilátásban lévő 200 ezer forint helyett 1 millió forintra nőtt a büntetési tétel, a felfüggesztett börtönbüntetés próbaidejét öt évre súlyosította a Fővárosi Ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetnek!

2021-ben ítélték el jogerősen M. Richárdot

2021 nyarán M. Richárdot 3 év 6 hónap fogházra ítélték. A járművezetéstől végleg eltiltották, miután 130 km/h-s sebességgel száguldott Budapest belvárosában, és halálos balesetet okozott. Ezt követően is meggyűlt a baja a törvénnyel: volt, hogy engedély nélküli autóvezetésen érték, de kábítószerrel visszaélés és vesztegetés miatt is volt rendőrségi ügye.

Leépült M. Richárd

M. Richárd ügyvédje elárulta, hogy védence a börtönkörülmények között 50 kilót fogyott. A börtönben sztrókot kapott, később pedig agyvérzése volt. Heteken át gépekkel tartották életben.

Még a kórházban is bilincsre verve tartották

Az ügyvédje szerint akkor is bilincsben volt védence, miközben élet-halál közt lebegett. 2022 májusán, egy csütörtöki napon meghalt M. Richárd. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: M. Richárd – Forrás: MTI/Kovács Tamás