„Megállapodtunk – NEM zár be a csepeli Zászlós szálló” – kezdi bejegyzését a közösségi oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Mégsem zár be

Mint írja, nemrég jelent meg a hír, hogy a háború okozta magas energiaárak nyomán az egyik csepeli szálló október 15-én bezár, így 250 embernek – köztük 50 gyereknek – szűnik meg a lakhatása. A polgármester azonban most arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a sikeres tárgyalások eredményeként mégse kell bezárni a Zászlós szállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikeres tárgyalás

„Csepel polgármestereként sikeres tárgyalást folytattam a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak.” – írja a posztban Borbély Lénárd, majd így folytatja:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felújítás kezdődik

„Ennek értelmében a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét. Az önkormányzat azt vállalja, megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben.”

Magas színvonal

„Az új munkásszállók létrehozásának feltételei, hogy csak olyan magas színvonalú, összkomfortos munkásszállásokat alakíthatnak ki, ahol kizárólag cégekkel és állami szervezetekkel kötött szerződéses keretek között tartózkodnak munkavállalók.” – taglalja a bejegyzésben a polgármester.

Problémamegoldás

„Ezzel nem csak kezeltük és megoldottuk a fennálló problémát, de minőségi és megfizethető szálláshelyek is létesülhetnek Csepelen. Ebből is jól látszik, hogy az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette. Köszönöm az Indotek Group-nak és Jellinek Dánielnek, hogy közös megoldást találtunk!” – zárta a posztot Borbély.

Karácsony Gergely is felszólalt

Az ügybem korábban Karácsony Gergely is felszólalt – Borbély szerint fenyegetőzve – a főpolgármester akkor azt írta az oldalán: „A kolléganőm sírva tette le a telefont. A titkárságomat egy apuka hívta. Azt kérdezte, mégis hova menjen a négy kiskorú gyerekével most, hogy kirakja őket a tulajdonos a csepeli munkásszállóból.”

Elszabadult árak

„Mindez nagyjából egyidőben történt azzal, hogy válaszközleményt tett közzé a csepeli munkásszálló tulajdonosa, az ország egyik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel. A 100 milliárd forintos vagyonnal rendelkező ingatlanmogul közleménye szerint a szálló lakóinak „piaci alapon” kell máshol megoldaniuk a lakhatásukat. Én viszont emberiességi alapon keresem a megoldást. Mert üzleti alapon Jellinek úr talán magyarázhatja, de emberiességi alapon egészen biztosan megengedhetetlen, hogy az elszabadult rezsiköltségek és az elszabadult albérletárak közepette utcára tesznek 200 embert, köztük 50 gyereket.” – derült a főpolgármester korábbi bejegyzéséből.

Tárgyalásra hívta Jellineket

„Az érintett 150 felnőtt és 50 gyerek érdekében persze kész vagyok találkozni Jellinek úrral. Legyen a megismerkedésünk helyszíne a csepeli munkásszálló. Menjünk együtt oda, hívjuk meg a lakókat is, hiszen az ő sorsukról, az ő életükről van szó. Továbbra is állítom: az ország egyik leggazdagabb emberének egynapi, mondom, egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására. Ő mégis az egekbe szökő energiaáraktól és kormányzati megvonásoktól sújtott Fővárosi Önkormányzattól várja a pénzügyi megoldást, és azt, hogy gondoskodjon a lakók elhelyezéséről.” – írta Karácsony Gergely, majd így zárta a bejegyzését:

Emberség kérdése

„Mi Budapesten a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket, erről szóló javaslatomat szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Mert én ebben a szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tartok indokolhatónak, tegye azt bárki. Ha tehát Jellinek úr mégsem hajlandó 200 ember lakhatása érdekében feláldozni egynapi profitját, akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak, mert mi nem „piaci alapon”, de emberiességi alapon megakadályozzuk, hogy emberek kerüljenek onnan az utcára.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csepel Zászló szálló – Forrás: RTL