Nem sokat tétováztak egy 13 éves lány szülei, amikor rádöbbentek arra, hogy gyermekük eltűnt otthonról. A fiatal, miután hazaért az iskolából, átöltözött és egy sporttáskával a kezében, iratai és telefonja nélkül útra kelt. A kutyás mentőcsapat egy patak medrében talált rá a lányra.

Ismeretlen helyre távozott

A család osztotta meg a hírt a nyilvánossággal, miszerint 13 éves lányuk, miután hazaért az iskolából, átöltözött, majd egy sporttáskával ismeretlen helyre távozott. A fiatal nem vitt magával semmilyen személyes iratot és még a telefonját is otthon hagyta. A szülők azonnal értesítették a rendőrséget, attól tartottak, hogy gyermeküknek baja eshet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Riasztás érkezett

„November 16-án 14:21-kor érkezett riasztás a B.A.Z. Vármegyei Városi Rendőrkapitányságról a Neptun Mentőcsapat Kutyás egységhez, miszerint miskolci otthonból egy 13 éves lány ismeretlen helyre távozott és életjelet nem adott magáról. A Neptun Önkéntesei rövid időn belül 2 gépjárművel, 3 fővel és 3 kutyával indultak a helyszínre” – kezdte beszámolóját a nem mindennapi történetről a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kyra és Boyka segített

„Szagmintavételezést követően a Kyra nevű mantrailinges kutyával kezdtük meg az eltűnt személy nyomvonalának követését, amely a Pece patak medrében vezetett, kontroll kutyának szintén a mantrailinges Boyka nevű kutyát indítottuk, aki szintén ezt az útvonalat mutatta. A közterületi kamera felvételeit lekérve megerősítették, hogy az eltűnt személy 12:14-kor abba az irányba halad ahová a kutyák vittek minket” – folytatódott a beszámoló.

Megtalálták

A szakemberek megkezdték a patak medrének az átvizsgálását, ahová már a rendőrség munkatársai és a rendőrségi kutya is csatlakozott és rövid időn belül meg is találták az eltűnt lányt. A fiatal épségben került elő!

Annyi szörnyűséget hallani

„Remélem minél hamarabb előkerül. Annyi szörnyűséget hallani manapság. Biztosan volt valamilyen oka annak, hogy elszökött otthonról. Lehet őt is cikizték valami miatt az iskolában, ezért akart elmenekülni a világ elől” – írta egy kommentelő, még a lány megtalálása előtt. „Kérlek Istenem, találják meg épen és egészségesen! Reméljük, hogy nem akar ártani magának” – olvashattuk a következő hozzászólást.

Vonat elé feküdt

Amint arról beszámoltunk, múlt hétfőn a 16 éves fiú önszántából vetett véget az életének. Iskola után a sümegi vasútállomás közelében a sínekre feküdt és várta, hogy végezzen vele az érkező vonat. A mozdony vezetője még látta, ahogy a fiatal a vágányok mellett baktat, majd a szerelvény elé fekszik, de már nem volt ideje arra, hogy megálljon.  

Csúfolták a fiút

Azonnal kiderült, a fiút diáktársai hajszolhatták a halálba. Egy négy-öt fős társaság rendszeresen zaklatta Pistit a testalkata miatt. Állandó céltáblája volt néhány kegyetlenkedő tinédzsernek, akik különféle gúnyneveket aggattak rá, de fizikailag is bántalmazták: Big Macnek és „padhajlítónak” csúfolták.

Előkerült egy videó

A napokban előkerült egy videó is, amelyen például az látható, ahogy hátulról elgáncsolják az utcán sétáló Pistit, majd harsányan röhögnek azon, ahogy elesik. 

Fogadásból verekedtek

Az egyik  gáncsoló diák egy másik videót mutatott,  amin az látszik, ahogy az elhunyt Pisti is pofozkodik játékból. Azt mondta, a most nyilvánosságra került felvétel már régebbi, egy éve készült, amikor fogadásból ütötték, rugdosták egymást.

Eljárás indult

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, egyelőre csak ezt a videót vizsgálják. Az interneten közben igazi bosszúhadjárat indult Pisti kínzói és azok ellen, akik hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A megtalálók

Kiemelt kép: az eltűnt lány. Fotó: Facebook/Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat