A szerencsejátékok világában az egyik legnagyobb részt a fogadások részlege teszi ki napjainkban. A sportfogadás pedig évtizedek óta sokak népszerű időtöltése, főleg mivel a rajongók a futballtól a lóversenyekig mindenre fogadnak. Ráadásul, azáltal, hogy megjelent fogadások lehetősége online is, a sportfogadók száma egyre nagyobb. Éppen ezért nem meglepő, hogy a hírességek is azok közé tartoznak, akik élvezik az élő fogadás  izgalmát, még akkor is, ha ők maguk is a játékosok közé tartoznak sokszor. Íme néhány sztár, akikről köztudott, hogy nagy sportfogadás rajongók, legyenek akár online sportfogadók, vagy épp a személyesen látogatható sportok kedvelői.

Floyd Mayweather Jr. 

A visszavonult profi bokszoló közismert a sportfogadás iránti szeretetéről, ráadásul gyakran hat számjegyű összegeket tesz meg a nagy sporteseményekre. Amíg viszont elmondása alapján sokkal inkább kedveli az online térben elérhető sporteseményeket, a valóságban többször is látták már kaszinókból és élőben elérhető eseményekről távozni. Ő viszont azok közé a sportfogadók közé tartozik, aki képes bevallani azt is, ha veszít, éppen ezért a nagyobb sportesemények után sok rajongója figyeli a közösségi média profiljait, ahol gyakran meg is osztja, hogy milyen eredményekkel zárta az adott mérkőzést, ha fogadást is rögzített rá.

Charles Barkley

Az NBA Hall of Famer nyíltan beszélt a sportfogadás iránti szeretetéről, illetve gyakran beszél a tévében és a rádióban a fogadásairól. A múltban még bajba is került szerencsejátékos szokásai miatt elmondása alapján. Azt is elárulta többek között 400 000 dolláros tartozása volt egy Las Vegas-i kaszinó felé, ahogy azt is ő mega vallotta be, hogy többször elragadta már a hév a játékok és a sportfogadások során és nagyobb tét mellett fogadott, mint azt valóban tervezte.

Valószínűleg pont ez az oka annak is, hogy néha óriási összegeket nyer, illetve annak is, hogy sokszor bukott már akkorát, ami után sokáig elkerülte a sportfogadások világát. De végül, így vagy úgy mindig visszatért, hiszen az egyik legkedvesebb kikapcsolódási formájának tartja a sportfogadások örömeit.

Michael Jordan

A kosárlabdázó legenda egy másik híresség, akinek szenvedélye a sportfogadás. Köztudottan fogadásokat köt golf- és kosárlabda meccsekre, sőt, saját golfpályája is van, ahol kedvenc időtöltésének hódolhat. Amíg viszont a golf a kedvenc játéka, nem veti meg a többi sportot sem, éppen ezért sokszor fogad focira, teniszre és sok másra is, attól függően, hogy éppen milyen nagyobb sportesemény következik a következő időszakban.

Elmondása alapján már fiatalkora óta nagy rajongója a sportoknak és a fogadásoknak, azáltal pedig, hogy tapasztatala is van benne, sokszor tett már szert óriási nyereményekre. Na, de persze a veszteségek sem kerülték el, így többször előfordult már, hogy óriási összegeket bukott egy általa biztosnak hitt mérkőzésre fogadva.

Ashton Kutcher

A színész és producer önjelölt sportfogadás rajongó, még egy jótékonysági póker versenyen is részt vett, ahol a nyereményt kedvenc sportcsapata kapta. Ashton a fenti hírességekhez képest sokkal kevésbé reklámozza a tevékenységét, viszont még így is sokszor kapják lencsevégre, ahogy egy népszerű kaszinóból vagy sportfogadási eseményről távozik.

Elmondása alapján egyébként a foci a kedvence, de a tenisz és a kosár sem áll tőle nagyon távol. Próbál viszont arra figyelni, hogy ne költsön túl sokat a játékokra, éppen ezért mindig figyeli a költségvetését, ahogy másokat is arra buzdít, hogy ne használjanak el több pénzt a játékokra, mint, amit még könnyen megengedhetnek maguknak. Ashton éppen ezért részt vesz a felelősségteljes szerencsejáték reklámozásában is, mert ezzel is szeretne segíteni a játékosoknak.

Kik szeretik még a sportfogadásokat?

Amíg viszont fent csak három hírességet említettünk, akik élnek halnak a sportfogadásért, természetesen hosszú listákat írhatnánk azok neveiről, akik szívesen tesznek téteket a kedvenc mérkőzéseikre napjainkban, szeressék akár az online, akár a személyesen látogatható mérkőzéseket.

Itt még még pár híresség neve, akik bár kimaradtak a kifejtésből, imádják a sportfogadásokat:

  • Charlie Sheen
  • Matt Damon
  • Tiger Woods

(X)