Már megint a vétlen autóban ülők sérültek meg! Rövid időn belül két karambol is történt hétfő délután Dél-Pesten egymáshoz közeli helyszíneken, a csepeli baleset ráadásul igen súlyosnak bizonyult. Egy elektromos luxusautó, egy Tesla és egy Skoda tört össze, a másik helyszínen egy Golf és egy Touareg ütközött.

Túl gyorsan ment a Tesla

Csepelen egy Tesla Type S gépkocsi haladt a Kossuth Lajos utcában, a Kvassay-híd felé. A Tesla vezetője a megengedett sebességnél jóval gyorsabban ment a Corvin-csomópontnál a Csepel felé visszakanyarodó sávba sorolt be, hogy majd a Teller Ede út felé haladjon tovább. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem vette észre a kamion

Információink szerint a fiatal sofőr egy kamion mellé ért, amely éppen elkezdett sávot váltani, valószínűleg a Tesla pont beért a kamion holtterébe. Ettől a fiatalember megijedt, jobbra rántotta a kormányt, emiatt elvesztette uralmát a járműve felett, amely felhajtott az elválasztó füves területre és kiütötte a jelzőlámpát, majd még mindig jelentős sebességgel tovább sodródott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Frontális ütközés

Az ütközés hatására a csomópont lámpái vészüzemmódra, villogó sárgára kapcsoltak. Ezzel egy időben, a Ferencváros felől egy Skoda Superb gépkocsi érkezett, melynek vezetője a lámpás csomóponthoz érve továbbhaladt, és a Tesla bal kéz felől frontálisan belerohant és a vasúti sínekre lökte a Skodát.

A vétlen autós utasai sérültek meg

A vétlen járműben öten utaztak: egy középkorú férfi vezetett, mellette az anyósa ült, hátul pedig a fia, az apósa és annak a fia. A férfi felesége nem sokkal korábban adott életet az újabb gyermeküknek, épp a kórházból mentek volna a férfi sógorához Csepelre. Közülük a sofőr beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, ő többszörös töréseket, például medencecsont törést szenvedett.

Ennyire összetört a vétlen Skoda

Nem volt bekapcsolva az anyós

A jobb első ülésen utazó anyósa nem használta a biztonsági övét, így noha a légzsákok a hatalmas erejű ütközés hatására működésbe léptek, a légzsákkal együtt fejelte ki a szélvédőt, az ő állapotát sokáig a földön stabilizálták a mentők, majd életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Súlyos sérülések

A hátul ülők közül is akadt, aki nem csatolta be az övét, de végül mindhármójukat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Tesla vezetője karcolásokkal úszta meg az esetet, a kezét fájlalta csupán, ő a helyszínen is maradt. A kamion pedig elhagyta a helyszínt, előfordulhat, hogy nem is észlelte a történeseket. A tehergépkocsit a rendőrök a rendszáma alapján azonosították, és rövid időn belül megtalálták.

Átment a piroson

Fél órával később a 9. kerületben a Soroksári út és Kvassay út kereszteződésében is autók ütköztek, szerencsére ez a baleset nem járt a csepelihez hasonló következményekkel. Egy fehér színú Volkswagen Golf kombi a Rákóczi híd felől igyekezett Pesterzsébet felé, amikor a sofőr nem vette figyelembe a jelzőlámpa tilos jelzését és behajtott a csomópontba.

Így járt a siető Golf

Oldalba vágta a terepjárót a Golf

Ekkor ért oda balról, a Gubacsi út felől a Csepel felé haladó fekete Volkswagen Touareg, amely már zöld jelzésen érkezett. A Golf a Touareg jobb oldalának ütközött, amitől a vétlen jármű a bal hátuljával a kereszteződés közepén álló villanyoszlopnak csapódott, majd keresztbe fordulva állt meg a Csepel felé haladó sávokban.

Csúnya lett a Touareg terepjáró

Sírni kezdett a kislány

A Golfban egy férfi és egy nő ült, ők nem sérültek meg, a Touregben pedig férfiak és gyerekek utaztak, a sofőrt megvizsgálták a mentők, de végül őt sem kellett kórházba szállítani. A nagyobbik kislány viszont nagyon megijedt, többször is elpityeredett, a rendőrük és a mentők vigasztalták szegényt. A fővárosi tűzoltók ehhez a balesethez is kivonultak, majd áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK