Site icon LikeNews

Tüdőgyulladása van a budapesti kisfiúnak, koronavírus-tesztet mégsem végeztek rajta

A másfél éves kisfiú, Noel 5 hete kezdett el köhögni, majd belázasodott. A házi gyermekorvos végül beutalta a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol kiderült: tüdőgyulladása van.

A kórházba került gyermektől vért vettek, megröntgenezték, megállapították, hogy tüdőgyulladása van, de koronavírus-tesztet nem végeztek rajta.

Az RTL Klubnak azt mondta a gyermek édesanyja, hogy a 18 hónapos kisfiút azzal küldték haza a Heim Pál Kórházból, hogy csak azokat tesztelik, akiket befektetnek, pedig ő kérte az orvosokat, hogy teszteljék a gyermekét.

A kórház azt közölte, hogy minden esetben betartják a protokollt, és azonnal tesztelnek, ha felmerül valakinél a koronavírus-fertőzés gyanúja.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Póta György doktor szerint tüdőröntgen alapján is eldönthető, hogy szükséges-e tesztelni, szerinte a kisfiúnál a vizsgálati eredmények alapján kizárható a koronavírus, mert akkor intenzívebb tünetei lettek volna ennyi idő után.

A kisfiú édesanyja elmondta, hogy több gyógyszert is felírtak nekik a kórházban, most ezeket, köztük antibiotikumot is kap Noel, nagyon bíznak abban, hogy meggyógyul.

Az RTL riportját alább lehet elindítani.

Kiemelt kép: részlet az RTL videójából

Exit mobile version