Egy hete volt a 12. születésnapja annak a kislánynak, aki tegnap halt meg a kórházban, miután életveszélyesen megsérült a vasárnapi rallybalesetben. Édesanyja, a 49 éves Mariann, a helyszínen halt meg. A gyerek édesapja előfutó volt a versenyen.

Anya és lánya halt meg

Kedden reggel halt meg az a kislány, aki a vasárnapi rallybalesetben életveszélyesen megsérült. Bajótnál a hétvégén egy versenyautó csapódott a nézők közzé, a helyszínen 3 férfi és egy nő, szörnyethalt. Mint kiderült, a női áldozat annak a kislánynak az édesanyja, akiért napokig küzdöttek az orvosok, de az életét sajnos nem sikerült megmenteni.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Mellette volt az édesapja

A férfi, aki feleségét és lányát is elveszítette pár nap alatt, teljesen összeomlott. A kislány életéért három napon át küzdöttek a kórházban. Ez idő alatt összetört édesapja végig a lánya mellett ült, fogta a kezét, és az utolsó másodpercig abban reménykedett: imádott gyermeke életben marad. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A helyszínre 4 mentőhelikopter érkezett

Forrás: nézői felvétel

Az apa nem hibáztat senkit

Az apa, a tragédia után, nem hibáztatott senkit lánya állapota miatt, azt mondta: a tragédia egy szörnyű, véletlen baleset volt. Sajnos azonban március 26-án, kedden minden remény odaveszett: a kis Mia szervezete feladta a harcot. A kislányt most az egész ralisport és az egész ország egy emberként gyászolja.

Vácra járt iskolába

A 12 éves kislány az egyik váci általános iskolába járt. Mia tehetséges sportoló volt, ritmikus gimnasztikára járt. A Puenta Sportegyesület közösségi oldalán búcsúzik egykori tagjuktól. „Mély fájdalommal búcsúzunk mi is Miától.  Ovis kora óta járt hozzánk tornázni, hosszú – hosszú éveken át. Részvétünk.”

Édesanyja után ment

„Bíztam benne, hogy a mi kis rallys családunk szorít érted annyira, hogy újra visszatérj hozzánk. Úgy döntöttél, inkább édesanyáddal szeretnél a mai naptól figyelni minket odaföntről. Biztos vagyok benne, hogy angyal lettél…a mi angyalkánk” – köszöntek el Miától a közösségi oldalon a kislánytól.

Egy kisfiú maradt

Mia és édesanyja Mariann, Verőcén éltek. A kislány édesapja külön élt tőlük. Mariann rajongott a sportért, korábban a Magyar Rádióban dolgozott. Mián kívül egy kisfia is volt, ő is kint volt a versenyen, de nem sérült meg.

Több métert repült

Korábban írtunk arról, hogy a szemtanúk elmondása alapján a kislányt az autó úgy elgázolta, hogy több métert repült, és az egyik nézőre zuhant. A férfi elképesztő lélekjelenléttel sietett a bajba jutottak segítségére: „A fiam volt önkéntes katona, ott kapott némi kiképzést elsősegélynyújtásra. Így azt a kislányt, akit az autó rádobott, elkezdte élesztgetni” – mondta a Borsnak annak a férfinek az édesapja, aki elsők között rohant az életveszélyesen sérült gyermek segítségére. Miát válságos állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba azután, hogy a helyszínen sikerült újraéleszteni. 

A becspódás utáni pillanatok

Forrás: nézői felvétel

A rallysok is gyászolna

„Bíztam benne, hogy a mi kis rallys családunk szorít érted annyira, hogy újra visszatérj hozzánk. Úgy döntöttél, inkább édesanyáddal szeretnél a mai naptól figyelni minket odaföntről. Biztos vagyok benne, hogy angyal lettél…a mi angyalkánk” – köszöntek el egy szívszorító posztban a lánytól.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ez az autó okozta a balesetet – Forrás: MTI/Bognár Boglárka