A gépkocsi sofőrje a piros jelzés ellenére hajtott a fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba, ám a tehervonat már nem tudott megállni.

Ma délelőtt történt

Péntek délelőtt Tapolcán történt a baleset. A Veol.hu információi szerint az Audit egy 51 éves férfi vezette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyedül ült a kocsiban a férfi

A sofőrnek nem volt utasa a lap szerint. Keszthely irányába haladt, amikor a piros jelzés ellenére ráhajtott a sínekre. Nem véletlenül mutatott pirosat a fénysorompó, ugyanis tényleg érkezett a vonat

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az autó sofőrje beszorult a kocsiba

Az összeroncsolódott Audiból a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a sofőrt. Állapotáról egyelőre nincsenek információink.

Szünetelt átmenetileg a vonatközlekedés

A balesetben sérült autó eltávolítása jelentős mennyiségű időt vett igénybe. Daruskocsival emelték le a sínekről. A Kaposvár-Győr között közlekedő Helikon InterRégió helyett Tapolca és Sümeg között pótlóbusz közlekedett, fél órával hosszabb menetidővel. Tapolca és Lesencetomaj között a helyszínelés végéig nem közlekedhettek a vonatok.

Befejeződött a helyszínelés

A Mávinform közölte, hogy a baleseti helyszínelés azóta már befejeződött. Tapolca és Lesencetomaj között is zavartalanul tudnak közlekedni a vonatok. A Helikon InterRégió vonatok utasainak sem kell már pótlóbuszra átszállni.

Még nem tudnak menetrend szerint közlekedni a vonatok

A baleset miatt a menetrendben lehetnek késések. A Mávinform azt írja, hogy a menetrend fokozatosan, késő délután környékén állhat majd helyre. Addig az utasok megértését kérik a hosszabb menetidő miatt.

A Mávinform fotója az eset kapcsán

Pilis és Monor között is volt egy vonatbaleset nemrég

A Napfény Intercity Pilis és Monor között elgázolt egy embert múlt héten szombaton. Szegedről Budapest felé tartott a szerelvény, amikor megtörtént a baj.

A Hernád Intercity is elgázolt egy embert

Borsodban a hernádszurdoki vasúti átjárónál gázolt el egy fiatalembert a vonat. Az áldozat egy 25 éves férfi volt, aki a helyszínen életét vesztette. A fénysorompó abban az esetben is működött, és piros volt a baleset pillanatában.

Az áldozat barátai összetörtek

A balesetben életét vesztett fiatalembert mindenki kedvelte. Sok barátja volt, többen nyilatkoztak is az eset kapcsán. Nem értik, mi történhetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült kép – Forrás: Mávinform