Gazdái állítják, soha semmiféle baj nem volt vele, mert nem támadott meg senkit. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Azonnal kórházba szállították

Kiszaladt a nyitott kapun az utcára egy kutya, és széttépte az arra bicikliző postás mindkét lábát Heves megyében, Apc településen A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba – derül ki a Tv2 Tények című műsorának szerda esti összeállításából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindkét combját megharapta

Véres vatta darabok mellett helyszíneltek a rendőrök a falu egyik kerítése mellett, ott, ahol nem sokkal korábban egy kutya megtámadott egy postást. A megvadult állat a nő mindkét combját megharapta, súlyosan megsérült. Amikor a csatorna ott forgatott, még jól látható volt az alvadt vér a kerítés tetején.

Nem akarta elengedni

Az erősen vérző nőt itt próbálták felhúzni a helyiek, hogy megmentsék a kutya elől, de nem tudták. Az állat sokáig el sem akarta engedni a postást. A támadás után a kutya gazdái nyilatkoztak a Tényeknek, de kérték, hogy arcukat ne mutassa a kamera.

Értetlenül állnak a töténtek előtt

„Meglátta a kutya a postást, ahogy biciklizett erre, odarohant a kapuhoz, az orrával bedugta az orrát, kinyitotta, és kirohant a postáshoz” – magyarázta a férfi. A képen jól látszik, hogy egy kis rés maradt csak szabadon, s azonnal megtámadta a nőt. Az állat gazdái nem értik, hogy történhetett mindez.

Állítólag eddig senkire sem volt veszélyes

„Ő egy 8 éves staffordshire terrier most tölti a nyolcadik életévét, soha nem volt veszélyes sem emberre, családtagokra” – magyarázta a kutya másik gazdája. A kutyát végül sikerült elkerítenie a helyieknek, a nőhöz pedig azonnal mentőt hívtak, lábából ömlött a vér.

Nem akarnak lemondani a kutyáról

„A helyszínre két mentőegységet is riasztottunk, a nő mindkét alsó végtagján szenvedett sérüléseket sebellátás, fájdalomcsillapítás után azonnal traumatológiai osztályra szállították” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál. A kutya egyelőre a gazdáinál maradt, akik nem szeretnének lemondani az állatról a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja

Tuzséron egy kóbor kutya okozott tragédiát

Az ország másik végén azonban tragédiát okozott egy kóbor kutya. Mint korábban beszámoltunk róla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér településen, ahol tragikus körülmények között vesztette életét egy 10 éves kislány. Tiffani a szemtanúk szerint megijedt egy kutyától, emiatt az útra lépett és elgázolta egy kamion. A sofőrnek esélyes sem volt arra, hogy meglássa a gyermeket, olyan hirtelen történt minden. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A postás megtámadásáról készült riport itt nézhető meg

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció. Ilyen kutya támadta meg a postást.)