A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 30 éves férfinak, aki baltával fenyegette a rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön. Az esetről videó is készült, amit a cikkben találsz.

Az anya hívta ki fiára a rendőröket

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Győr-Moson-Sopron megyei nő 2022. november 25-én, 21 órakor bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A helyszínre érkező rendőrök a ház kapujánál vették észre a kiszámíthatatlan mentális állapotú, 30 éves elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lóbálni kezdte a baltát a feje fölött

A rendőrök felszólították a férfit, hogy dobja el a baltát, aminek ő nem tett eleget, hanem azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd üvöltve távozásra hívta fel a hivatalos személyeket. Az intézkedő rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki a megalapozott gyanú szerint elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Lőjetek, akkor is megöllek benneteket.”

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

Követte a rendőröket a baltás férfi

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Sokkolót kellett használniuk az egyenruhásoknak

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát.

Már volt büntetve a támadó

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelte.

Kísértetiesen hasonló eset volt Baranyában is

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy körözött 66 éves baranyai férfi ellen szeptember 28-án a lakóhelyén intézkedtek a rendőrök. Körözés alatt állt, mert egy szabálysértést követően nem fizetett be egy 30 ezer forintos pénzbírságot, amit elzárásra változtattak. A férfi azonban az elzárásra sem jelentkezett. Amikor a rendőrök a férfi házához értek, nem volt hajlandó eleget tenni a rendőrök kérésének. A házában maradt és közölte, hogy az, aki az udvarára lép, „onnan élve nem jön ki”.

A rendőrök segítséget kértek

A fenyegetés hatására a Terrorelhárítási Központ beosztottai is kimentek a helyszínre. A túsztárgyaló sem tudta jobb belátásra bírni a férfit, aki agresszív maradt.

Megfenyegette a rendőröket

A baranyai férfi továbbra sem engedelmeskedett, így a rendőrök behatoltak az ingatlan területére. A férfi felemelte a baltát és azt kiabálta, hogy megöli a rendőröket, majd meg is indult az irányukba.

Nála is elektromos sokkolót kellett bevetni

A férfi ellen testi kényszert és elektromos sokkolót kellett bevetnie a rendőröknek. Amikor átvizsgálták a ruházatát, találtak nála egy tapétavágó kést, egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést és egy gázsprayt is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A rendőr és a baltás támadó az Ügyészség videóján