Több mint 10 év után válik a férjétől Magyarország igazságügyi minisztere, Varga Judit, tudta meg a Blikk. A miniszter asszony és a férje úgy tűnt hatalmas harmóniában élnek egymással, valódi álompárnak látszottak, ám most 13 év után, elválnak útjaik. Varga Juditnak és Magyar Péternek három gyermeke született.

Karácsony előtt még úgy tűnt minden rendben

A Blikk még karácsony előtt Varga Juditék otthonában járt, ott készítettek velük riportot, beszámolójuk szerint akkor még egyáltalán nem tűnt úgy, mintha nagy baj lenne, felhőtlenül boldognak látszottak.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyikőjük a kormányban, másik egy nagy állami cégnél

Míg egyikőjük a kormányban, addig a másik egy nagy állami cég vezetői székében foglal helyet, eközben nevelték három gyermeküket. Kívülről úgy tűnhetett Varga Judit és Magyar Péter egymás mellett tökéletes harmóniában, egymást kiegészítve élnek, hiszen az ügyvédjelöltként induló Varga és a kezdetben bírósági fogalmazóként dolgozó Magyar együtt, egymás mellett lépkedve kerültek egyre feljebb a ranglétrán. Számításaik pedig a magánélet frontján is bejöttek, hiszen a páros már a húszas éveikben elhatározta, hogy nagy családot szeretnének, ez pedig be is jött.

Nem tudni, mi vezetett a kapcsolat végéhez

Az, hogy pontosan mi vezetett a kapcsolatuk végéhez, egyelőre rejtély. Bár a Blikknek elismerték, hogy az életük már nem olyan, mint 15 éve, de mindvégig hangsúlyozták, hogy még mindig azt tartják a legfontosabbnak, ha egy család közösen – egyenrangú felek szövetségeként – lehet sikeres és boldog.

FRISS! Jön a koronavírus elleni védettségi igazolvány, ezt kell tudni róla!

Feszített munkatempó

Az, hogy a mindkettőjükre jellemző feszített munkatempó közrejátszott-e a kapcsolat felbomlásában egyelőre nem ismert. A Blikk kereste az ügyben az Igazságügyi Minisztériumot, ám sem tőlük, sem Varga Judittól nem érkezett válasz. A tárcavezető kevesebb mint két hete leadott vagyonnyilatkozatában még férj és feleségként szerepelnek, ebből arra lehet következtetni, hogy a szakítás a közelmúltban történt, írja a lap.

Elképesztő jómód

Varga Juditék a pozíciójukból adódóan nagyon is jól élnek: ketten együtt bruttó hatmillió forintot visznek haza, sőt egy éve vásároltak nem kis hitelre közösen új otthont Budán, és egy mesébe illő nyaralójuk is van Balatonhenyén. Kérdés ezek után, hogyan tudnak majd osztozni a vagyonon.

Állami ingyenpénzből épített házat a Balatonnál

Erről még néhány hete a BudapestKörnyéke agglomerációs hírportál számolt be, mint írták 10 milliós családi otthonteremtési támogatással újította fel balatoni házukat Varga Judit igazságügyi miniszter. A közel 200 négyzetméteres ingatlan hivatalosan nem nyaraló.

A vagyonnyilatkozat

A balatonhenyei ház szerepel Varga Judit 2020. januári vagyonnyilatkozatában. Ebből az is kiderül, hogy a politikus balatonhenyei háza nem nyaraló, hanem családi ház. Ez azért fontos, mert csok-ot nyaralóra nem lehet felvenni.

Egy másik 200 milliós ingatlan

A miniszter és férje vagyoni helyzete azért került ismét a figyelem középpontjába, mert a Blikk két napja megírta, hogy Varga Judit és férje több budai lakást és egy garázst vett egy társasházban közel 200 millió forintért, írta a lap. Mindezek fényében tényleg jó kérdés, hogy a válás során, miként osztoznak majd meg a mesés vagyonon. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Varga Judit, Facebook