Akár 150 ezer forint büntetést is fizethet ezentúl az a kutyatulajdonos Pest megyében, akinek kutyája felügyelet nélkül sétál- erről tájékoztatta Délegyháza jegyzője a helyi lakosokat.

Büntetik Délegyházán azokat a kutyatulajdonosokat, akiknek az ebe felügyet nélkül kóborol az utcán. A helyi jegyző szerint a kutyák szökésének megakadályozása az állattartó felelőssége. Aki ezt nem tartja be, az 5 ezer forinttól, 150 ezer forintig terjedő bírságot fizet majd. Arról nincs szó a határozatban, hogy ezt milyen módon ellenőrzik.

Arra kérik a lakosságot, hogy gondoskodjanak kutyájuk szökésének megakadályozásáról és minden kutya rendelkezzen mikrochippel. Amennyiben a kutya nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz, akkor a gazda bűncselekményt követ el.

Nemrég a LikeNews.hu írt arról, hogy Felcsúton Korlátozták a házikedvencek számát. Októbertől háztartásonként maximum három macskát és legfeljebb egy 15 kilós kutyát lehet tartani. Az állatok sétáltatását is szigorúan szabályozták. A LikeNews.hu cikkét ide kattintva tudod elérni.

Szintén a LikeNews.hu írta meg, hogy januártól Kiskunhalason büntetik a kóbor állatok etetését. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

A kishunhalasi határozat ellen az állatvédők tiltakoznak.

Kiemelt kép: illusztráció