A LikeNews is megírta, hogy 3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 254 148 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

Elhunyt 116 beteg

Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti.

Ennyien vannak lélegeztetőgépen

7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen.

20 éves fiatal a járvány legfiatalabb áldozata

A koronavírus tájékoztató oldal adatai alapján az elmúlt 24 órában egy 20 éves fiatalember volt a járvány legfiatalabb áldozata, akinek betegségként idült veseelégtelenséget tüntettek fel.

Egy 45 éves férfi is elhunyt

Szintén az áldozatok között van egy 45 éves férfi, aki gyomorfekéllyel és magas vérnyomással küzdött.

Már nem tesztelik a pedagógusokat

Befejezték az iskolai dolgozók két hete megkezdett koronavírus-tesztelését Csongrád megyében – erről tájékoztatta az érintetteket kormánymegbízott – írja az Atv.hu. A pedagógusokat meglepte a döntés, hiszen az akció kezdetén úgy fogalmaztak, hogy hetente érkeznek majd szakemberek az iskolákba a tanárok szűrésére. A miniszterelnökség ezzel szemben egy friss közleményben már azt írja, a tesztelés egy kéthetes akció volt.

Levelet kaptak

Levelet küldött az oktatási intézmények vezetőinek a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott. Ebben az áll, hogy az operatív törzs döntése alapján az oktatási intézményekben megkezdett tesztelés – ahogy fogalmazott – egyelőre “leállításra kerül”.

Úgy volt, hogy hetente tesztelik majd a pedagógusokat

A szegedi Arany János Általános Iskolában dolgozó tanárok 90 százaléka két hete nem vett részt a tesztelésben. A mintavételről azt mondták, hogy hetente megismétlik, de most kiderült, hogy nem csak Szegeden, hanem más helyeken is érkeznek a leállásról szóló tájékoztatók – írja a BudapestKörnyéke hírportál.

Átgondolnák az idősek vásárlási idősávját

A koronavírus-járvány miatt bevezetett, az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete december 11. után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás.

A 65 év felettiek nem csak az ő sávjukban vásárolnak

Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: javasolják, vegye fontolóra az operatív törzs, hogy fenntartja-e december 11. után is az időseknek nyitott időszakot, mivel láthatóan bővül az ünnepek előtti látogatottság a boltokban, miközben a 65 év felettiek nem csupán ebben a napszakban járnak vásárolni.

Kiemelt kép: MTI