25 millió forintot nyert egy kaparós sorsjegyen egy gyöngyöspatai asszony. A nyertes család egyébként érintett abban a jogerősen ítélt kárpótlási perben, amelyet a miniszterelnök kérésére nem fizetnek ki a magyar állam.

A cigánysoron élő, a szegregációs perben érintett egyik család hölgy tagja hétfőn besétált a gyöngyöspatai lottózóba, húzott egy kaparós sorsjegyet.

Miután lekaparta a nyereménycsíkot, nem hitt a szemének. Annyi nulla nézett szembe vele, hogy el sem hitte amit lát. A mellette álló vásárlókat kérte meg, hogy nézzék meg, hogy jól lát-e? A szelvényen 25 milliós nyeremény nézett szembe vele. Az elektronikus ellenőrzés is gyorsan visszaigazolta a nagy nyereményt.

A hatalmas szerencse nem maradt sokáig titokban a Heves megyei településen. Az utcákon valóságos népünnepély kezdődött. Sokan a sorsnak vagy valami mesebeli ítéletnek tartják a mesebeli nyereményt – írta a kekesonline.hu

Nem fizetnek a gyöngyöspataiaknak

A gyöngyöspatai cigány gyerekek azért kapnak kártérítést, mert éveken keresztül elkülönítve tanították őket. Külön osztályba kellett járniuk, nem tartottak nekik informatikaórákat, és nem mehettek el az osztálykirándulásra, a farsangi bálba, illetve az úszásoktatásra sem. Az érintett családoknak a bíróság jogerősen, összesen 100 millió forintot ítélt meg.

Orbán Viktor január 9-én beszélt arról, hogy nem tartja igazságosnak a szegregált gyöngyöspatai cigány gyerekek családjainak jogerősen megítélt kártérítését. A miniszterelnök azt mondta, mindent megadnak, de pénzt. A kormányzat azt javasolja, hogy a megítélt összeget inkább az érintett képzésére fordítsák. A helyiek viszont ezt nem akarják elfogadni, ragaszkodnak a megítélt összeg kifizetéséhez.

Kiemelt kép: Gyöngyöspata – Forrás: MTI/Komka Péter