A nyári napsütés sokakat kicsalogat a szabadba, főleg, hogy az árnyékos erdőkben jóval könnyebb elviselni a hőséget, mint az átforrósodott lakásokban. A túrázás bár alapvetően kevés veszélyt rejt magában, aki viszont meggondolatlanul vág neki a természetnek, azt igen kellemetlen meglepetések érhetik.

Mindig legyen nálunk vágóeszköz!

Mindegy, hogy csak egy pár órás kirándulásra, vagy egy több napos kempingezésre megyünk, soha ne induljunk el megfelelő vágószerszám nélkül! A konyhakéseket azonban hagyjuk pihenni az otthoni fiókban, és helyettük inkább kerüljön a hátizsákba egy Gerber kombinált szerszám a finnshop.hu kínálatából.

Ezeknek az eszközöknek a legelőnyösebb tulajdonsága, hogy több praktikus szerszámot egyesítenek kompakt méretben: a konkrét modelltől függően kést, fogót, drótvágót, ollót, csavarhúzót, csipeszt, reszelőt, sörnyitót, bitfejet, mini fűrészt, hevedervágót és így tovább. Mindez egy eszközbe sűrítve, ami bőven elfér a táskánkban vagy akár a ruhánk zsebében, így mindig kéznél lehet, amikor csak szükség lesz rá. 

Gondoljunk csak bele, ha ezen szerszámok mindegyikét külön-külön kéne cipelni, az igen sok helyet foglalna, és nem mellesleg a táska súlyát is érezhetően megnövelné. Persze lehet, hogy nem lesz szükség minden egyes funkcióra, viszont egy kombinált szerszám a sokoldalúsága miatt nemcsak túrázáskor, hanem horgászaton vagy akár a ház körüli barkácsolás során is használható. 

Emiatt érdemes akár rögtön kettőt vásárolni belőle, melyből az egyiket otthon tároljuk, míg a másik állandó része lesz a túrafelszerelésünknek, így biztosan sosem felejtjük otthon.

Ne induljunk el megfelelő felszerelés nélkül!

A vágószerszám egy fontos, de nem az egyetlen lényeges eszköze a túrázásnak: rajta kívül legyen még a hátizsákban élelem, víz, papírzsebkendő, alapvető elsősegély-felszerelés, kullancs- és szúnyogriasztó, a tűző napsütés ellen pedig kalap vagy sapka.

Ha valamilyen ismert allergiánk van, akkor mindig legyen nálunk gyógyszer, vagy ha az orvos felírta, akkor az epipen, ezek az eszközök ugyanis akár az életünket is megmenthetik.

Ha nem ismerjük a terepet, ne térjünk le a kijelölt útvonalról!

Egy keskeny ösvény ágazik le az útról, ami rejtélyesen kanyarogva vezet be a sűrűbe… Nincs olyan kalandor, akit ezek a kis “titkos utak” ne hoznának lázba. Hisz még a térképen sem szerepelnek, vajon hová visznek?

Azonban izgatottság ide vagy oda, nagyon fontoljuk meg, hogy valóban jó ötlet-e letérni a kijelölt utakról! Hazánkban is minden évben történnek olyan balesetek, amikor a tapasztalatlan természetjárók eltévednek az erdőben, és akár rájuk is sötétedik. Ilyenkor még segítséget hívni sem egyszerű, hisz előfordulhat, hogy a völgyekben nincs térerő, vagy még megközelítőleg sem tudjuk behatárolni, hogy merre járunk, így a hatóságok sem tudják, hogy hol kezdjenek el keresni. 

Ha tehát nem vagyunk ismerősek az adott területen, akkor maradjunk inkább a kijelölt utakon, és legyen nálunk turistatérkép vagy GPS-készülék!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.