Egy költöztetés sajnos könnyen rémálommá válhat, ha nem vagyunk elég figyelmesek. Természetesen számos megbízható, professzionális munkát végző céggel találkozhatunk, de belefuthatunk olyanokba is, akik elég inkorrektek. Hoztunk 5 tippet, melyek segítenek elkerülni a problémás helyzeteket. Lássuk!

Rekordszámú költöztetés

Egyre több költöztetés van az országban. Ez köszönhető többek között annak is, hogy sok állami támogatás az otthonteremtést segítette elő az utóbbi években. De azért is alakult ez így, mert a falvakból és a fővárostól távolabbi vármegyékből egyre többen költöztek fel Budapestre. Majd az utóbbi pár évben már amiatt is gyarapodott ezek száma, mert immár sokan az agglomeráció felé vették az irányt, ott vásároltak otthont vagy telket, amire építkeztek.

Viszont mivel megnőtt az igény erre a szolgáltatásra, rengetegen belevágtak, akár felkészületlenül, vagy kifejezetten lehúzási szándékkal. Így nem árt megválogatni, hogy kit bízunk meg a költöztetéssel, mert akár pórul is járhatunk. Épp ezért hoztunk most 5 tippet, ami segíteni fog abban, hogy jól válasszunk partnert a feladatra, és ne válhasson az egész egy rémálommá.

  1. tipp: Cégadatok rendben vannak?

Ma már pár tízezer forintért nagyon szép honlapot össze lehet rakni, de ez még nem jelenti azt, hogy egy megbízható cég áll mögötte. Fontos ellenőrizni a cégadatokat, hogy azok szerepelnek-e az oldalon, és azt sem árt egy online ingyenes lekérdezővel ellenőrizni, hogy valósak-e a feltüntetett adatok, élő-e a cég.

  1. tipp: Írásban mindent!

A legfontosabb, hogy írásban kapjuk meg az árajánlatot a cégtől. Ha nem hajlandóak ilyen formában kommunikálni velünk, akkor azonnal keressünk mást! Mindenképp így kérjük az árajánlatot és a megrendelés, a költöztetés dátumának visszaigazolását is.

  1. tipp: Belföldi költöztetésnél nincs előleg!

Országhatárokon belüli fuvar esetén semmiképp se adjunk előleget, mert egyszerűen semmi sem indokolja. A profi, megbízható cégek minden esetben a munka végeztével fognak elszámolni velünk, akkor kell rendezzük a szolgáltatás árát.

  1. tipp: Külföldi költöztetésnél sem kell mindent előre kifizetni!

Külföldi költöztetés esetén már előfordulhat, hogy kérnek előleget. De ez sem lehet a teljes díj 50%-ánál több. Ilyenkor nagyobb a kockázat, több a kiadás, több minden közbejöhet, ezért indokolt lehet a díj felének bekérése. Arra azonban itt is figyeljünk, hogy a belföldi szállításhoz hasonlóan itt se fizettessék ki velünk a teljes összeget, mert ez már visszaéléshez is vezethet.

  1. tipp: Foglaljunk időben költöztetőt!

A legjobb költöztetők be vannak táblázva, akár hónapokkal előre is le van foglalva minden kapacitásuk. Épp ezért nagyon fontos, hogy előre kell tervezzünk, jóval előre le kell foglalnunk a költöztetés napjára a szakembereket. Ha SOS szükségünk van fuvarra, akkor sokkal könnyebben belemegyünk olyanba is, amibe egyébként nem akarnánk. Ezzel pedig könnyen visszaélhetnek!

Ha betartjuk a fenti 5 tippet, akkor nem lehet gond, gördülékenyen fog menni minden!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.