Kábítószerültetvényt lepleztek le a rendőrök Hajdú-Bihar megyében. Egy 66 éves nő és a lánya ipari mennyiségben termesztette a marihuánát.

A rendőröknek olyan információjuk volt, hogy egy püspökladányi házban az ott élők kábítószert termesztenek, ezért 2019. október 18-án a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai helyi kollégáikkal közösen végeztek kutatást az ingatlanban. A videóban jól látszik, hogy milyen profi eszközökkel dolgoztak az elkövetők.


A nyomozók a ház szinte minden helyiségében kábítószergyanús növényi származékot találtak, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket, anyagokat, berendezéseket foglaltak le. A marihuanát például úgy szárították a házukban, mint a ruhákat.

A megalapozott gyanú szerint a lakók nemcsak a házban tartottak kábítószert, hanem az ingatlan hátsó kertjében egy közel száz tő marihuánából álló ültetvényt is termesztettek.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és lányát elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták.
A nyomozó hatóság a 40 éves budapesti és a 66 éves püspökladányi lakost jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, hétfőn a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a házkutatásról – Forrás: police.hu