Idén is lesznek hosszú hétvégék. Ha családi pihenést, kirándulást tervezel, jó ha már most tudod mikor kell figyelni. Három négynapos hosszú hétvége lesz 2019-ben, karácsonykor pedig öt napig élvezhetjük majd a munkaszünetet.

A január 1-jével végződő hosszú hétvégével együtt hét szombat-vasárnapi pihenést toldhatunk meg legalább egy nappal 2019-ben.

A legjobban karácsonykor alakulnak a szabadnapok: jövő év végén összesen öt napig lehet együtt a család.

Ahogy mindig, úgy a 2019-es évre is a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete alapján állították össze a munka- és pihenőnapok listáját.

Ez alapján nem kevesebb mint hét hosszabb hétvége is vár, mint a szombat-vasárnap: három háromnapos, három négynapos és egy hatnapos kikapcsolódást is betervezhetsz 2019-re!

Január 1. csodálatos keddi napnak ígérkezik, azok számára is, akik egy pohár pezsgőnél többet ittak szilveszterkor, ugyanis a rendelet szerint idén is pihenőnap lesz.

Március 15., péntek is pihenőnap lesz, így szerencsésen, nemzeti ünnepünknek köszönhetően egy háromnapos hétvége vár már rögtön a tavasz elején.

Április 19., péntek csupán tavaly került fel a pihenőnapok listájára, de mi nagyon örülünk neki, hogy így még eggyel több hosszú hétvégével gazdagodunk nagypéntek alkalmából. Annál is inkább, mert így a húsvéti hétvége nem három-, hanem négynaposra bővül.

Április 22., húsvét hétfő ugyanis szintén pihenőnap.

Május 1. szerdára esik idén, így hosszú hétvégét nem ad, viszont, ha hétfő-kedden vagy csütörtök-pénteken kiveszel mellé két nap szabadságot, ötnapos kiruccanást is szervezhetsz.

Június 10., pünkösd hétfő is pihenőnap, így háromnaposra nyúlik június második hétvégéje.

Augusztus 10., szombat egy kicsit megzavarja a nyár végi idillt, mert ezen a szombati munkanapon dolgozzuk le augusztus 19-ét, hétfőt. De nem hiába a szenvedés!

Augusztus 20., az államalapítás ünnepe keddre esik, ami a 10-i szombati munkanapnak köszönhetően így négynapos hétvégére bővül, mivel augusztus 19. is pihenőnappá avanzsálódik.

Október 23-án a május elsejéhez hasonló, kettészelt hét vár, hiszen a szerdai napra eső, 1956-os forradalom és szabadságharc miatti pihenőnap épp a hét közepén foglal helyet.

November 1-je pénteki nap, mindenszentek. Pihenőnap, így háromnapos hétvége vár, előre vagy utólag ledolgozandó szombati munkanapok nélkül.

December 7-én, szombaton és 2019. december 14-én, szombaton két hosszú hét is követi egymást: mindkét szombat kötelező munkanap.

December 24. keddi nap, viszont a december eleji szombatoknak köszönhetően már előre ledolgozzuk, így pihenőnapként nem kell mással foglalkoznod már, csak az ünnepi menüsorral. A karácsonnyal pedig egy igazi hosszú-hosszú hétvége veszi kezdetét.

December 25-26. karácsony, és munkaszüneti nap, a ledolgozott szombatnak köszönhetően pedig 27-én sem kell egy pénteki nap miatt a munkahelyen kuksolni a két ünnep között. Ezáltal hat szünnapra nyúlik az év utolsó hete.