A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés súlyosítását kérte annak a vádlottnak az ügyében, aki egy vidéki városból Budapestre szállított és prostitúcióra kényszerített egy fiatal lányt.

16 éves volt a fiatal lány, aki prostitúcióra kényszerített

A 44 éves férfi 2017. január végén az akkor 16 éves sértettet egy budapesti lakásba vitte, ahol több fiatal nő prostituáltként tevékenykedett.

Bántalmazta a lányt

A vádlott közölte a sértettel, hogy neki is ezt kell tennie, majd az ellenszegülő lányt bántalmazta, illetve megtiltotta neki, hogy a lakást elhagyja. A prostitúcióra kényszerített sértett szolgáltatásából származó anyagi hasznot a vádlott kapta.

Kizsákmányolás

Az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszék a vádlott bűnösségét tizennyolcadik életévét be nem töltött, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettében állapította meg.

EZ IS ÉRDEKELHET: Lassítás nélkül gázolta el a futónőt Szombathelyen a Citroen sofőrje – Ez várhat most rá

9 éves kapott

Ezért a többszörös visszaeső vádlottat 2020. októberében 9 év szabadságvesztésre ítélte.

Súlyosbítást kérnek

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, vádlott és védője felmentésért fellebbezett – írja a Kékvillogó.

Hosszabb szabadságvesztés

A másodfokon eljáró Pécsi Fellebbviteli Főügyészség – a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartva – lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása iránt terjesztett elő indítványt az ítélőtáblához.

Kiemelt kép: Illusztráció