Vecsés – Pest felé ment a BMW, hátulról nekiment egy balra kanyarodó Opelnek. Mindkét autó az árokba csapódott, a BMW sofőrje és utasai viszont leléptek. A rendőrök alig egy nap alatt elkapták őket.

A nyomozás adatai szerint a képen látható BMW február 25-én 17 óra 25 perc körül Vecsésen, a Fő úton, Budapest irányába ment, amikor egy kereszteződéshez érve későn vette észre az előtte lassabban haladó, balra kanyarodó Opelt és hátulról nekiment.

Az ütközés következtében a BMW a jobb oldali árokba sodródott, az Opel pedig megpördült és a bal oldali útárokba borulva állt meg.

A balesetet okozó gépkocsi sofőrje és a jármű további két utasa, az összetört autót hátrahagyva, a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott. Az eddigi tapasztalatok alapján akkor lépnek le a sofőrök ha piáltak, vagy drogosan vezettek.

Általában abban bíznak, hogy majd egy jó ügyvéd kidumálja őket a slamasztikából. A cserbenhagyás bűncselekmény, több év börtön járhat érte.

Mivel a BMW rendszámát nem vitték magukkal, ezért a rendőrök a gyors adatgyűjtés eredményeként 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 26-án, két utasát pedig február 27-én elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki. Velük szemben a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Kiemelt kép: A rendőrség helyszíni felvétele – Forrás: Police.hu