Tegnap borzolta a kedélyeket annak a családnak híre, akik a gyanú szerint szexuálisan bántalmazták kiskorú gyermekeiket. A vádlottak szomszédjaik és családjuk szerint biztosan ártatlanok.

Nem kis felháborodást keltett kedden, amikor a rendőrség beszámolt róla, hogy egy Kerepesen élő családban az anya és az apa a gyanú szerint napi rendszerességgel szexuális cselekményre kényszerített a velük egy ágyban alvó, akkor 6, 4, 3 és 2 éves gyermeküket.

Arról is tájékoztatott a rendőrség, hogy a szülőket az apai nagymama buzdította. A nyomozók úgy vélik a gyermekek a borzalmakat több éven keresztül elszenvedték ám, azóta már kiemelték őket a családból, és nevelőszülőkhöz kerültek.

A család otthonánál tegnap kisebb tömeg gyűlt össze, ahol a Blikk információ szerint azt kiabálták az emberek, hogy egyetlen szó sem igaz a rendőrség állításai közül.

„Lehet, hogy az itt élőknek sok hibájuk van, de a gyerekeiket soha nem bántják, ezek az emberek nem tettek olyat, amivel vádolják őket” – mondta egy helybéli.

A település polgármester, Gyuricza László elmondta, hogy a gyerekeket még 2016-ban kiemelték a családból, de a feljegyzéseket visszanézve szexuális jellegű bűncselekmény soha nem merült fel a famíliával kapcsolatban. A település első embere próbálja csitítani a felbőszült tömeget, és megígérte, hogy utánanéz az ügynek.

A felbujtó nagymama másik fia, Krisztián is ártatlannak gondolja a családját

„Csak észrevettem volna, ha bárki bántja a kicsiket” – mondta a Blikknek.

Kiemelt kép: Gyermekbántalmazó, Forrás: police.hu