Manapság a legtöbb szülő környezettudatos módon fajátékokkal lepi meg gyermekét, hiszen a műanyag játékok nem olyan strapabíróak és dizájnosak, mint a mai modern fajátékok. Ha belegondolunk, nagyszüleink idejében is leginkább fából vagy más természetes anyagból készültek a játékszerek, így igazán nem meglepő, hogy ma is leginkább ezeket választják az emberek.

A fajátékok természetessége

Hogy miért olyan kedveltek a fajátékok, arra nagyon egyszerű a válasz: tartósak, szépek és környezetbarátak. Akár már a legkisebb korosztály számára is találhatunk köztük megfelelőt, hiszen például a Baby Lion webáruház fajátékai között csörgők is kaphatók.

A fajátékok rendkívül hasznosak minden gyerek számára, sokféle képesség fejleszthető általuk. A természetességük miatt bátran adhatjuk a gyerekek kezébe őket, tapintani is nagyon jó a fajátékokat. 

Sőt, az sem baj, ha a gyerkőcök a szájukba veszik őket, hiszen a legtöbb darab natúr, azaz nem festett. Ha pedig mégis színes verziót találunk, biztosak lehetünk benne, hogy vízálló, nem mérgező festékkel van bevonva. A gyártók különösen odafigyelnek erre: csak maximálisan betartva a biztonsági előírásokat kerülhetnek ki a játékszerek a boltok polcaira.

A fajátékok időtállóak, akár több generáción át használhatók, mivel nem törnek el, nem mennek tönkre. Ha fejlesztőjátékot keresel gyermekednek, mindenképp részesítsd előnyben a fából készülteket!

Milyen fajáték való az 1-3 éveseknek?

Azért is kedvelt a fa mint alapanyag, mert nemcsak egyféle dolog készíthető belőle, hanem sokféle játékszer előállítására alkalmas. A járni tanuló babák számára például ideális egy fa járássegítő, melynek oldalára a gyártók fogaskerekeket, golyóvezetőket helyeznek el. Ugyanilyen többfunkciós játék a készségfejlesztő kocka is, melyet szintén az 1-2 éveseknek szoktak javasolni.

Nagyon kedvelt még ebben a korban a kalapáló játék, ahol is kis kalapáccsal kell ütögetni az állatok fejét. A kisgyermekek roppant mód élvezik a kopácsolást, mert érdekes hanggal jár mindez.

A formabedobó is örök kedvenc. A gyerekek ebben a korban ismerkednek a formákkal és a színekkel, ezért érdemes nekik venni egy modern, fából készült formabedobó, formakereső játékot.

Mozgásfejlesztő játékokat is érdemes beszerezni ennek a korosztálynak: a húzogatós fajátékokkal hosszú időre le lehet kötni a gyerkőcöket. A Baby Lion kínálatából mindezek beszerezhetők.

Fajátékok az óvodásoknak

Ha már tud a gyermek járni, ismeri a színeket és a formákat, sőt, már megfelelően kommunikál, akkor eljön az ideje a szociális készségek fejlesztésének, valamint a finommotorikus mozgások javításának. A készségfejlesztő fajátékok ebben is a segítségünkre lesznek.

A szerepjátékok kora az óvodáskor, lányoknak játék konyha, a fiúknak barkácskészlet lesz a jó választás e célból. Az építőkockák és a játék favonatok a kézügyességet és a kreativitást is fejlesztik. Ezek sem hiányozhatnak egy gyerekszobából!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.