Vannak dolgok, amelyek közösek a gazdagokban. Olyan szokások, amelyek segítségével mesés vagyonokat lehet összegyűjteni. Az alábbi tanácsokat ha megfogadod szépen fokozatosan egyre sikeresebb leszel a mindennapokban, és a pénzügyeidben is.

Nehéz elhinni, de a legtöbb esetben pont a legkisebb szokások akadályoznak, vagy éppen segítenek hozzá a legnagyobb sikerekhez. Könnyű kideríteni, mik a gazdagok szokásai, de nem könnyű ezeket hosszú időn keresztül kitartóan végezni – írja a szendreiadam.hu. A motivációs előadó videóját a cikk alján találod.

1. Háztartási költségvetés készítése

Lehet egyszerűnek, sőt elcsépeltnek tűnik, de hidd el, hogy nem véletlenül hangoztatja ezt sok dollármilliomos is. Hogyan tudnál vagyont építeni, amikor még azt sem tudod, hogy mire, mekkora összeget költesz el? Csak akkor fogsz tudni a következő szintre lépni anyagilag, ha tudod, mire költöd a keresetedet, és tudod, hogy mi az amire feleslegesen folyik el a pénzed.

2. Először magadnak tegyél félre

Nagyon fontos, mind pszichésen, mind a gyakorlatban, hogy először, mindig magadat, illetve a megtakarításaidat fizesd ki. Válaszd ki a neked megfelelő megtakarítási számlát, és azonnal, ahogy megérkezik a fizetésed a számládra, fizesd be rá a megtakarításod összegét. 

3. Építs vésztartalékot

A vésztartalék, az az összeg, amely arra van, hogy ha bekövetkezik egy olyan esemény, amikor azonnal egy nagyobb összegre van szükséged, akkor legyen mihez nyúlni, gyorsan.

4. Számolj le az adóságokkal

Az adósság kisebb, vagy nagyobb mértékben, de folyamatosan mérgezi az életedet. Törekedj arra, hogy minél gyorsabban visszafizesd a hiteleidet.

5. Ne foglalkozz mások pénzével

Jól jegyezd meg, hogyan sokan csak gazdagnak akarnak tűnni, és éppen most kerülnek bele egy adósságspirálba. Te légy okosabb! Építsd a vagyonodat folyamatosan, és ne akarj egyik napról a másikra meggazdagodni.

6. Tanulj folyamatosan

Az élethosszig tartó tanulást nem viccből ajánlják a vagyonos emberek, fogadd meg a tanácsukat. Ne feledd, a gazdagok szokásai áldozatokkal járnak! Tudod mi az a közös jellemző, amely mindegyik sikeres emberre igaz? Igen, az, hogy szinte megrögzötten foglalkoznak az önfejlesztéssel. Warren Buffett, aki a világ egyik legsikeresebb befektetője, és leggazdagabb embere, közel a 90 évesen is a napját 80%-ban olvasással és gondolkodással tölti.

7. Sportolj rendszeresen

A gazdagok szokásai közül az egyik legtipikusabb, hogy 76%-uk legalább heti négy alkalommal végez valamilyen sporttevékenységet. Amennyiben a legnagyobb cégek vezetőinek van ideje sportolni, biztosan te is találsz heti 3-4 órát erre a célra. Igyekezz megtalálni azt a sportot, amit szívesen űzöl, legyen az bármi.

8. Vedd észre, hogy miben vagy jó

Teljesen mindegy, hogy jelenleg ki, milyen anyagi helyzetben van, valamiben biztosan jó vagy. Ismerd meg önmagadat, és találd meg azt a tevékenységet, amihez van affinitásod, és szereted csinálni, ráadásul kiváló lehetsz benne.

9. Kelj fel korán

Sokan nyilatkozták, hogy a reggeli órákban sokkal produktívabban tudnak a vállalkozásuk építésével foglalkozni, hiszen nem zavarja meg őket senki, így igazán a munkára tudnak koncentrálni. Ha „csak” sportolsz, és olvasol fél órát, már akkor is sokkal jobb érzéssel fogod indítani a napod, és sokkal energikusabban töltheted a következő órákat. A gazdagok szokásai közül, legyen rád ez is jellemző!

10. Táplálkozz egészségesen

a gazdagok 70%-a kevesebb, mint 300 kalóriát vitt be egészségtelen ételekből, míg a szegények 97%-a ennél többet. Ez sem véletlen, hiszen aki szereti azt, amit csinál, sikeres is benne, vagyont épít, az minél tovább ki akarja élvezni az életét, és megtesz mindent azért, hogy minél tovább éljen.

11. Legyen napi teendőlistád

Minden nap gondold át, mi mindent kell megcsinálnod a következő nap folyamán. Ezt követően pedig készíts egy listát belőlük, majd a következő nap reggelén olvasd át, majd újra gondold át a feladataidat.

12. Tűzz ki nagyratörő célokat

Ezt is már biztosan nagyon sokszor hallottad, de a kérdés az, hogy megfogadtad-e? Az, hogy megálmodod a nagyratörő céljaidat, egy győztes mentalitás. A célodat pedig mondd el barátaidnak, családodnak, ugyanis ez segíthet abban, hogy az úton maradj, és ne add fel.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: depositphotos