A szerver üzemeltetés nem a szükséges rossz, hanem a mai digitalizálódó világ egyik kulcskérdése a vállalkozók számára. Persze minden kezdő – és talán nem csak kezdő – cégvezető szeretné kihozni a leghatékonyabb működést a lehető legkevesebb költséggel. De az idő pénz, így nem lehet mindent egyedül csinálni. Nem beszélve a szakmai hiányosságokról, hiszen még egy sikeres ember sem érthet mindenhez. Éppen ezért előnyös, ha biztos kezekben van a szerver, és mindig kéznél a segítség.

A magyar tulajdonban lévő RackForest több, mint egy évtizede van jelen a hazai piacon és több, mint tízezer elégedett ügyféllel a háta mögött kínál hatékony megoldást a szerver bérlés területén. A szerverek Budapesten három lokációban is jelen vannak, így a georedundancia is biztosított.

Mit is foglal magában a szerver üzemeltetés?

Itt lényegében minden szerverrel kapcsolatos feladatot értünk. Karbantartás, felügyelet, operációs rendszerek frissítése, biztonsági intézkedések, adatmentés, hálózati konfiguráció, felhasználói támogatások. Gondoljunk csak egy nagy forgalmú webáruházra vagy népszerű oldalra – például egy jegyértékesítői felületre, ami szinte azonnal leáll, amint meghirdetik az aktuális értékesítési időszakot. Ahhoz tehát, hogy minden látogató zökkenőmentes tranzakciót hajthasson végre, hatékony szerverekre van szükség.

A szerver üzemeltetés módjai

Minden ízig-vérig vállalkozó első gondolata alighanem, hogy megoldja házon belül. Ez is egy módszer. Elképzelhető, hogy van rá szakember, tárolási kapacitás – ez esetben lehet is próbálkozni vele. Az is gyakori, hogy a szomszéd rokonának unokatestvére éppen rendszergazdaként dolgozik mellékesben, és szívesen megcsinálja. Ezek jó, de nem biztos, hogy vérprofi megoldások.

Gondoljunk csak bele: egy szerver bármikor leállhat, azonnali segítség kell. De egy nagy forgalmú internetes szereplőnek teljes mértékű “ellátásra” van szüksége – nemcsak a problémákat kell kezelni, hanem a fogalom meghatározásakor felsorolt tevékenységeket is ellátni, lényegében a nap 24 órájában folyamatos jelleggel.

Nem kell tehát megijedni attól, hogy valaki kiszervezze ezt a feladatot egy erre szakosodott csapatnak. Így pedig nem kell sem megvenni a szervert, sem pánikolni és stresszelni egy-egy leállás esetén, hanem mindig ott lesz a szakértői segítség. De hogyan?

Szerver üzemeltetés hatékonyan, gazdaságosan – mindössze havi 5 órában!

A RackForest csapata egy rendszergazda vagy egyéb informatikai szakember fizetésének töredékéért, havi 80.000 forintért vállalja a szerver üzemeltetést – mindezt évtizedes gyakorlati tapasztalattal és hozzáértéssel megspékelve. Leállás esetén azonnali segítség, folyamatos frissítések és rendszermérnöki tudás biztosítása – csak hogy a legfontosabbak közül említsünk párat.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a rackforest.com oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.