A hőség veszélye miatt első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Néhol még késő estére is csak 30 fokig csökken a hőmérséklet.

Legmagasabb fokú figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legmagasabb fokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a 29 Celsius-fokot is meghaladhatja a napi középhőmérséklet. Az ország többi területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben, kivéve Vas megyét, ahol elsőfokú. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Majdnem 40 fok lesz

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Felhívták a figyelmet arra is, hogy országszerte az UV-B sugárzás szintje is elérheti az extrém szintet.

Nagy hőség

A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében hétfőtől csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Viharjelzés online

Van most éppen viharjelzés a Balatonnál és a többi hazai nagy tónál? A BalatonKörnyéke.hu címlapján bármikor megnézheted a Katasztrófavédelem aktuális, percre kész térképes viharjelzését.

Kiemelt kép: Tisza holtág Tőserdőnél – Fotó: LikeNews.hu