Miután a koronavírus miatt haza kellett mennie a kórházból K. Csenge  édesanyjának,  első útja a temetőbe vezetett. Farkas Róza egyedül a lánya sírjánál nyugszik meg kicsit, ilyenkor úgy érzi, újra közel van a gyermekéhez, akit gyilkosa élve dobott egy vízzel félig teli aknába.

„A  temetőben pár perc erejéig megszáll valami megmagyarázhatatlan nyugalom és béke. Ilyenkor azt gondolom, hogy újra kettesben vagyok Csengével, ahogy régen, amikor még élt. Mindig elmondom neki, hogy addig nem nyugszom, amíg a gyilkos nem kapja meg azt a büntetést, amit megérdemel. Aztán megsimogatom a fejfát, a kislányom fényképét pedig megpuszilom. Hát így élek én, vagy a pszichiátrián harcolok a démonaimmal vagy a temetőben siratom a gyönyörű kislányomat. Ezt tette velem az a férfi, aki könyörtelenül megölte Csengét” – mesélte a Blikknek K. Csenge édesanyja.

Két évvel ezelőtt szeptemberben Csenge vidáman búcsúzott az édesanyjától, majd elment szalonnát sütni a barátaival. A program után találkozott B. Rolanddal. A fiatalember állítása szerint a randevú nem sikerült jól, elváltak, majd valamivel később a férfi eszméletlen állapotban megtalálta a lányt egy bokros részen. Mivel azt hitte, halott, úgy döntött, a vízaknába dobja, nehogy azt higgyék, hogy ő ölte meg.

Az ügyészség álláspontja szerint a férfi elmondása nem életszerű, a tragédia pedig másképp történt. Roland többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta. Szándékos emberölés miatt az ügyészség 14 évnyi börtönbüntetést kért az elkövetőre, a Miskolci Törvényszék bírója azonban gondatlan emberölésben találta bűnösnek, s mindössze négy évre ítélte. Sőt, mivel már több mint két évet letartóztatásban töltött, szabadon távozhatott. Csenge édesanyja rosszul lett az ítélet kihirdetésekor.

„Ne gondolják, hogy beletörődtem a felháborító ítéletbe. Amint a járvány miatt lehetséges, megtartjuk a demonstrációt, ami a múlt hét végén lett volna. Meggyőződésem, hogy a gyilkos kihasználta a káoszt, így már nincs is az országban– mondta a gyászoló édesanya.

A LikeNews.hu cikkét K. Csenge ügyéről ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Farkas Róza –