A Mentők Napja alkalmából Győrfi Pállal, a Mentőszolgálat szóvivőjével közös képet osztott meg közösségi oldalán a miniszterelnök, közben 20 új mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat.

A mentők napján, a mentőszolgálat budapesti, Markó utcai központjába tartott ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kiemelte: az elmúlt években majdnem ezer új mentőautót szereztek be, ezzel csaknem a mentőszolgálat teljes flottája megújult.

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója elmondta: az új autók beszerzésével 4,7 év lett a használatban lévő autóik átlagéletkora, ami Európában is egyedülálló. Hozzátette: az új mentőautók gyártása a koronavírus-járvány alatt sem állt le. Ebben az évben még 103 új mentőautó beszerzését tervezik.

A Győrfi Pali

Győrfi Pál zenész családban született, édesapja fúvós hangszereken játszott, édesanyja zongorista volt. Saját bevallása szerint már 6 éves korától mentős szeretett volna lenni. Gimnáziumi tanulmányait követően nem vették fel a Semmelweis Egyetemre, ezért 1983 és 1998 között az Országos Mentőszolgálatnál mentőápoló, majd mentőtiszt pozícióban dolgozott. 1994-ben a HIETE Egészségügyi Főiskolán mentőtiszti diplomát szerzett. 

2004-ben felkérték, legyen az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Ezt azzal a feltétellel fogadta el, hogy újraszervezheti az egész intézmény kommunikációs rendszerét, ezért ő lett az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója is.

Szóvivő és kommunikációs feladatai mellett Győrfi több helyen oktat és alkalmi előadásokat is tart. Gyakran szerepel televíziókban; feltételezhető, hogy ő Magyarországon a televízióban legtöbbet nyilatkozó közéleti személyiség. Honlapja szerint napjainkig körülbelül 500 előadást és 100 tréninget tartott, mintegy 10 000 interjút adott.

Első feleségétől egy gyermeke (Dániel) született. Második feleségével, dr. Salgó Adriennel 2009-ben kötött házasságot; a templomi esküvőt 2019-ben tartották. Második feleségétől három gyermeke (Lilla, Aliz, Ádám) született.

LikeNews/MTI – Kiemelt kép: Facebook