A lakásunk, a bútorok és kanapék elrendezése sok szinten hatással vannak ránk, hiszen érzékszerveinkkel érzékeljük otthonunkat: látás, szaglás és tapintás által. Az energia finom érzését azonban gyakran figyelmen kívül hagyjuk. A Feng Shui egy módja annak, hogy ezt a szempontot visszaépítsük szobáinkba és bútorainkba, hogy ne csak otthonunkat, hanem életünk minőségét is javítsuk.

Feng-Shui a nappalinkban

Otthonunk egyik legnagyobb tere a nappalink, egyben ébrenlétünk meghatározó idejét itt töltjük: beszélgetünk, tévézünk, társasozunk, olvasunk és pihenünk is. Mivel rengeteg időt töltünk ezen a területen, szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a itt lévő energia előnyös számunkra. Egy módja annak, hogy javítsuk a belső tereink, így a nappalink Feng Shui-ját a nappali elrendezésén keresztül történhet.
Szeretne többet megtudni a nappali elrendezéséről? Olvassa el ezeket az egyszerű elrendezési tippeket és javaslatokat, amelyeket bárki megtehet!

A nappali formája

Egy ideális Feng Shui nappali kialakításában tökéletes négyzet vagy téglalap alakú elrendezés lenne. Habár sok otthon nem követi az ideális Feng Shui elrendezést, ami ellenére harmonikus teret érhetünk el, még a különös vagy L-alakú nappali elrendezési jellemzőkkel is.

Feng-Shui kis helyeken

Egy kis nappali Feng Shui-ján dolgozni ugyncsak kihívást jelent, amennyiben a kis alapterület még nem lenne elég probléma. Mivel kisebb hellyel van dolgunk, itt kisebb bútorra lesz szükségünk egy nagy U alakú sarokülő helyett: helyezzünk el itt inkább egy kisebb kanapét egy fotellel. Vegyünk egy TV-állványt egy komplett médiafal helyett. Ha azt szeretnénk, hogy nyitottnak érezzük a teret a qi zökkenőmentes mozgása előtt, ne zsúfoljuk túl a nappalit, amik egyrészt a rendetlenség érzését kelthetik, másrészt lelassítják ezt az energiát.

Zugok és kuckók

A zugok természetesen tartalmaznak qi-t, ami ideálissá teszi őket olyan tevékenységekhez, amelyek lassabb és nyugodtabb energiát használnak. Például kiválóan alkalmas egy zug kialakítására egy pár fotellel rendelkező olvasósarok. Egy kis kuckóban ugyancsak ideális lehet egy kis íróasztal elhelyezése, amennyiben bizonyos energiákat meg szeretnénk őrizni. A legtöbb elrendezésben van valamilyen zug, és fontos, hogy ezeket a területeket bútorokkal egészítsük ki, hogy a qi folyamatosan áramolhasson a nappaliban.

A kanapé

kanapék és ülőgarnitúrák minden nappaliban elengedhetetlen, fontos bútorok. Gyakran ez az a hely, ahol Ön (és qi-je) a legtöbb időt tölti. A kanapé legjobb elrendezése általában, ha egy nagy falhoz elé helyezzük. Ez azért van, mert ez a fekete teknős energiáját képviseli. A Feng Shuiban fontos a hát védelme. Gyakran a hátunk a legsebezhetőbb, így könnyen bejuthat ide a nem kívánt qi. A fekete teknős ezt a védőenergiát szimbolizálja a hátunk számára (mint egy teknős páncélja), akár nagy falakkal, akár magasabb tárgyakkal a hátunk mögött, hogy biztonságos és védő energiát hozzon létre.

Ha ez elérhetetlen a szobája alakjával vagy elrendezésével, akkor úgy helyezzük el a kanapét, hogy minimalizáljuk a mögötte sétáló emberek áramlásának lehetőségét. Ezek az utak egy korlátozott energiaáramot tartanak fenn, amely mögött nem a legjobb ülni a saját energiánk szempontjából.
A kanapék esetében fontos, hogy mindkét oldalon záróasztalok legyenek, ami segít tovább fenntartani a védő energiát. A Feng Shuiban ezt zöld sárkánynak és fehér tigrisnek nevezik. Mindkettőt őrző energiának tekintjük. A Zöld Sárkány az energia a tőlünk jobbra lévő, míg a Fehér Tigris a bal oldali energia.

A tévé elhelyezése

A kanapén kívül a TV a másik fő egység a nappaliban. A kanapéhoz hasonlóan egy jó Feng Shui elhelyezés az lenne, ha a TV közvetlenül a fal előtt lenne. A Feng Shui számára jobb, ha közvetlenül a kanapéval szemben van, mivel ez a Vörös Főnix energiáját képviseli. A Vörös Főnix energia előttünk van, és kiterjedt qi-t tartalmaz.

Egy jó film, vagy érdekes műsor megtekintése közben kiszélesítjük látókörünket, és beleveszünk abba, amit látunk. A TV jó hely ennek az energiának, mivel ez az energia előttünk van. A TV mérete ugyancsak fontos: túl kicsi tévé esetén nem fogunk elegendő energiát kapni, míg olyan nagy a TV esetén, ami meghaladja a kanapé méretét, egyensúlytalanságot hoz létre az energiafelesleg által.

A tévék EMF-eket vagy elektromágneses frekvenciákat bocsátanak ki. Ez az energia természetellenes, és akár egészségügyi problémákat is okozhat, például fejfájást, fáradtságot vagy akár álmatlanságot. Az expozíció leolvasásához tartson megfelelő távolságot a TV és a kanapé között. A tv és a kanapé közötti ideális távolság a televízió készülék méretétől és a felbontásától is függ.

Milyen egyéb szempontokat vegyünk figyelembe?

Mivel a qi szeret a sarkokban végezni, jó ötlet néhány kisebb bútort, vagy tárgyat elhelyezni a sarkokban, hogy az energia keringhessen. A növények kiválóan alkalmasak erre, mivel élő qi-t tartalmaznak, és segíthetnek ellensúlyozni ezt a megkopott energiát.

Annak érdekében, hogy a qi zökkenőmentesen keringhessen, válasszunk inkább lekerekített kávézóasztalokat és asztalokat, mint négyzet vagy téglalap alakúakat. A Feng Shuiban a pontok úgynevezett „vágó energiát” hoznak létre. Ha túl sok van ebből, a nappali nem leszn harmonikus, és túlzsúfoltnak tűnik majd. A lekerekített asztalok lehetővé teszik, hogy a qi könnyedén áramoljon a szobában.

Hasonlóan ahhoz a biztonsághoz, amit a kanapé falhoz támasztása nyújt, ügyeljünk arra, hogy a nappali bejárata látható legyen. Amennyiben a bejárattal háttal ülünk, vagy a kanapéd ugyanazon a fal mellett áll, akkor nyugtalan energia keletkezik, ami nem előnyös a nappalink Feng Shui-jának.

Kövesse ezeket az egyszerű Feng Shui elrendezési tippeket a nappaliban, amivel javíthatja a qi áramlását a térben, de harmóniát és egyensúlyt is teremt az életében.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.