Éjszaka ittak, buliztak, majd verekedtek a szülők. A nyolc éves kislányuk hívta ki a rendőrséget.

A vádirat szerint a nő és a férfi élettársak, együtt nevelik az anya korábbi kapcsolatából származó 8 éves leánygyermeket. 2019. január 19. napján az esti órákban vendégségbe érkezett hozzájuk, a vértesszőlősi házukba az anya rokona, akivel aztán együtt ittak, majd részegen hangoskodni kezdtek.

Italozás közben az anya és a rokona összevesztek, a nő úgy pofon ütötte a rokont, hogy annak az orrából eleredt a vér. Ezt látva a nő élettársa magához vette az engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, majd azzal hadonászott, a nő fejéhez tartotta a fegyvert, és lelövéssel fenyegette meg, közben legalább egy lövést is leadott, amelyet a gyermek is hallott.

Ezután a nő kérésére a gyermek 23 óra 37 perckor telefonon tett bejelentést, a segélyhívás eredményeként történt rendőri intézkedés a lakásban.

Az anya rokona a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt, míg a nő a lelövéssel történt fenyegetése miatt nem élt magánindítvánnyal.

Az ügyészség a vádiratban a férfira és a nőre felfüggesztett börtönt kért, és azt, hogy kobozzák el a férfi gáz-riasztófegyverét.

A Tatabányai Járási Ügyészség az anyával és annak élettársával szemben is vádat emelt kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt, mert a szülők a 9 éves gyermek fejlődését veszélyeztették azzal, hogy a gyermek jelenlétében éjjel ittas állapotban erőszakos magatartást tanúsítottak, az anya egy vendéget bántalmazott, a nevelőapa az anyát fenyegette lelövéssel, ezzel a gyermekben nagyfokú félelmet keltettek.

Kiemelt kép: illusztráció