Napjainkban már egyszerűen elengedhetetlen az, hogy a lehető legtöbb műveletet digitális formában végezzük el. Nem azért, mert egyre nagyobb a külső elvárás, hogy ilyen megoldásokat alkalmazzunk, hanem mert így a vállalat működése hatékonyabb és profitábilisabb lesz, de mit is jelent a digitalizálás valójában?

Mely területeken van lehetőség változtatásra?

Konkrétan minden egyes részlegen, valamint a hidak építése is megoldható az egyes vállalati funkciók között. A megoldás is könnyedén elérhető, köszönhetően például az Oriana toborzás digitalizálása szolgáltatásának. Kezdjük is a sort a HR-nél, hisz ez egy olyan terület, ahol a hatékonyság különösen fontos, pláne az új munkaerő esetében.

Az üzleti alkalmazások segíthetnek az adminisztrációs műveletek felgyorsításában. Gondolunk itt például a képzések, bizonyítványok és engedélyek kezelésére. Az egyes belső-külső kérések és kérelmek kezelése is hatékonyabb lesz. Az egész toborzási folyamat, valamint a kiválasztási procedúra is gyorsabban megtörténhet, mivel minden információ azonnal elérhető lesz, például, hogy az aktuális nyitott pozíciók feltöltése éppen milyen stádiumban jár.

Az új alkalmazottak beléptetése se lesz egy adminisztratív útvesztő, mivel a belépési anyagok és a teljes folyamat pontosabban utánkövethető lesz. A teljesítményértékelés a HR osztály számára egyszerűsödik, így nem a manuális adminisztráció fogja elvenni az idejük nagy részét, hanem koncentrálhatnak a meglévő és új kollégákra. 

Nem csak a toborzásban segít

Az előbbi csak egy példa volt, de ezenkívül még az ügyfélszolgálat számára is hasznos lehet egy ilyen alkalmazás. A tudásmenedzsmentben és szerződéskezelésben nagy segítséget jelent ez a megoldás. A kérelmek, jóváhagyások, valamint úgy összességében az ügyfél onboarding sokkal hatékonyabb lesz, amiért az ügyfelek is garantáltan hálásak lesznek.

A munkaszervezésről sem szabad megfeledkezni: erőforrás- és projektmenedzsment, eszközkezelés, terepi munkavégzés támogatása is elérhető az alkalmazás segítségével. Ennek köszönhetően nemcsak a hatékonyság növekszik, de a költségek is csökkenni fognak. A beszerzés is szorosan idetartozik, mivel nem kell többet a számlázás és fizetés miatt aggódni, a stratégiai beszerzés is felgyorsulhat.

Mely iparágakban ajánlott ilyen megoldást használni?

Ha röviden akarunk válaszolni: szinte mindenhol. Van pár terület, ami kiemelkedik, mint például az energia és közművek, ahol a beruházási kiadásokat lehet hatékonyabban tervezni. A bank és pénzügy használhatja a kockázatkezelés és compliance folyamatokhoz, de ugyanúgy kárigények és hitelkártya-elbírálás kezeléséhez is.

A gyártásban is nagy segítséget jelentenek az üzleti alkalmazások, valamint az állami szektorban is. Az első lépés az, hogy minél hamarabb megkeressük a megfelelő szakembert a platform elkészítéséhez.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.