Manapság nagy divatja van annak, hogy amit csak lehet, azt mi magunk, saját kezűleg valósítsunk meg. Ennek van többféle oka is, ám mi óva intenénk attól mindenkit, hogy saját szakállra kezdjen bele komolyabb szakmunkákba.

Alapvetően ilyen a tető kivitelezése is, ráadásul valójában késő bánat egy óriási zivatar során búslakodni azon, hogy a nyakunkba zúdul a víz, hiába vagyunk bent a házban. Már a szükséges elemek beszerzése előtt muszáj lesz szakember segítségét kérnünk. Ez azért is elengedhetetlen lépés, mert meg kell tervezni a tetőt, valamint az ahhoz szükséges anyagokat és modulokat meg kell vásárolni, ha gördülékeny munkavégzést szeretnénk.

Minden egyes elem számít!

Ott vannak például a Betolemez kínálatában fellelhető élhajlított lemezek. Ezek nélkül lehetetlen lenne helyesen, szakszerűen kialakítani a tető fedését. Nemcsak az esztétikus lezárását adják meg ugyanis a tetőnek, hanem azért is felelősek, hogy ne történhessen beázás. Ezek a modulok pontosan megegyeznek a fedéshez választott cserepeslemez vagy trapézlemez bevonatával, és természetesen színben is teljesen passzolnak, mivel azonosak, így kapunk tökéletes és harmonikus összképet a végén.

A kínálatban elérhetők a típusszegélyek, mint amilyenek az oromdeszka szegély, az univerzális alsó ereszszegély, vápa- és felső szegély, falszegély, indítóprofil, félköríves gerinclemez, véglemez, hófogó, univerzális szellőztető, valamint lambda kötőelem és szegély. Azonban más elképzelések megvalósításának sincs akadálya.

Fontos a rétegrend!

Amikor tető építéséről van szó, akkor mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy olyan projekt, amit hosszú távra tervezünk. Azaz azt szeretnénk, ha nemcsak kiválóan tudná ellátni a feladatát, hanem ezenfelül még tartós is lenne anélkül, hogy állandóan javítgatni kellene. Ehhez azonban számos tényezőnek passzolnia kell majd.

Ki kell választani ugyanis a vágyott tetőformát, s annak megfelelően kell beszerezni minden szükséges alkotóelemet. Ezzel adott esetben gyorsabbá tudjuk tenni a kivitelezést is, hiszen a szakemberek jobban tudnak tervezni a munkafolyamatokkal.

Gondoljuk meg, milyen tetőt szeretnénk!

Nemcsak maga a forma a kérdéses, hanem az is, hogy milyen alapanyagból szeretnénk, ha elkészülne a tetőnk. Nyugodtan vegyük számításba a cserepeslemezeket is, hiszen ezek strapabíró anyagok, amelyekből gyorsan és kedvező áron tudunk olyan tetőt építtetni, amely nagyon hosszú élettartammal rendelkezik, s még egyéb pozitív tulajdonságokat is kínál.

Ilyen például az, hogy nem tapadnak meg rajta a szennyeződések, sem a moha, így valóban hosszú időn keresztül ugyanolyan szép marad, mint amikor elkészült. Megtaláljuk az elérhető megoldások között azokat is, amelyek egy modern építmény tetején mutatnak előnyösen, de régi építésű épület esetében klasszikus megjelenésű tetőt eredményező cserepeslemezt is választhatunk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a betolemez.hu oldalt működtető cég.