Gombos Edina, a TV2 egyik legsikeresebb műsorának, az Aktívnak volt majdnem egy évtizedig a műsorvezetője. Négy éve családjával az Egyesült Államokba költözött, Floridában élnek, nemrég videócsatornát indított.

Edina, aki korábban a TV2 talán legnézettebb műsorainak az Aktívnak és a Magellánnak volt a műsorvezetője, négy éve úgy döntött, hogy férjével, a kubai származású Albertóval, Mirinda lányával és Matteo nevű kisfiával Floridába költöznek.

Edina a TV2 számára sok riportot készített, így Amerikában is szívesen forgat videókat. A Facebook oldalán régóta megosztja rajongóival amerikás élményeit, most viszont Youtube csatornát indított.

Annyira sikeresek a videói, hogy egyiket-másikat pár nap alatt többen nézik meg, mint ahányan jelenleg a TV2 egyes műsorait látják, Edina tehát az interneten is sikeres.

https://www.youtube.com/watch?v=Kn2Uydg4kjk

A videóiban megmutatja hol, hogyan élnek, miként működnek az amerikaiak, miben más az ország, vagy mire lehet rácsodálkozni. Edina a videóiba bevonja a családját is.

A gyermekei és a kubai férje is kiválóan beszélnek magyarul, a gyermekek kiejtésén azonban már meghallatszik, hogy évek óta amerikában élnek. Akinek van kedve megnézni Edina videóit, ide kattintva éri el azokat.

Gombos Edina és a TV2

Gombos Edina a TV2 egyik legnépszerűbb sztárja volt, szinte minden nap főműsoridőben vezetett műsort. 2002-től a hétköznap esténként az RTL Fókusz konkurenciáját jelentő Aktívnak volt a műsorvezetője, ez mellett a szombat esténként jelentkező Magellánt is vezette, reggelente pedig az akkor legnépszerűbb rádióban a Sláger Rádióban mondott híreket.

Edina a TV2-nek köszönheti, hogy megismerkedett férjével, Alberto Costafredával. Őt egy forgatás során ismerte meg Kuba fővárosában, Havannában, 2004-ben pedig össze is házasodtak.

Az Aktív című műsor hosszú évekig Gombos Edinával és Szebeni Istvánnal a TV2 egyik legnézettebb, legsikeresebb műsora volt. A 2007-ben kinevezett vezérigazgató, Várdy Zoltán idején azonban fokozatosan egyre lejjebb csúszott a csatorna, vele együtt az Aktív is.

A TV2 vezetése nem akarta megmenteni a műsort, 2009 végén a teljes stábot szélnek eresztették. Később a TV2 vezetése rájött, hogy az Aktív kinyírásával rossz döntést hoztak, megpróbálták visszacsinálni, de Kiss Péter programigazgató emberei már nem tudták a korábbi főszerkesztők: Barna György, Hadas Krisztina és Pálmai L. Ákos sikereit megismételni. Edina egy darabig még feltűnt a TV2 képernyőjén, aztán megszületett második gyermeke, majd elköltözött Amerikába.

Kiemelt kép: Gombos Edina és családja – Forrás: részlet Edina videójából