Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta meghalt Sas József. A humoristát néhány héttel ezelőtt koronavírus fertőzéssel szállították kórházba, erején felül küzdött, ám a humorista szervezete végül feladta a harcot.

Fel akarták köszönteni

Blikk fel szerette volna köszönteni Sas Józsefet a születésnapja alkalmából a hónap elején, ám a lap megtudta, hogy a kabarékirály sajnos koronavírus fertőzéssel került nemrégiben kórházba.

Hiába csengettek

Mint írták napközben hiába csengettek a házuknál, senki nem nyitott nekik sem ajtót sem ablakot.

Ezt monda korábban a felesége

„Nem könnyű manapság az életünk, három ember munkáját végzem egymagam, ki sem látok a fejemből. Szinte semmire nincs idő, rohanok a teendők után, este pedig, amikor végzek a dolgommal, olyan fáradt vagyok már, hogy azonnal elalszom. A gyógytornászt és az egyik kezelőorvost le kellett mondani, igazság szerint félünk, nehogy lebetegedjen Jóska vagy akár én, mert ha ágynak esek, nem tudom, mi lesz velünk” – mondta a Blikknek korábban Sas József felesége.

Egy informátor szerint koronavírusos volt

– Koronavírus miatt van kórházban – árulta el a lapnak korábban egy informátor.

Sikerült beszélni a feleségével is

A lap munkatársának végül sikerült beszélnie Zsuzsa asszonnyal, Sas József feleségével is, ám ő arra hivatkozva, hogy fél a vírustól, nem vette ez a férjének szánt ajándékot. Sas József állapotáról pedig csak annyit közölt, hogy nagyon beteg, ám részleteket nem árult el, majd visszasietett a házba.

Visszavonult

Sas József 2018-ban az egészségügyi állapotára hivatkozva visszavonult, 2019 elején éppen a feleségével nyaraltak Thaiföldön, amikor agyvérzést kapott, különgéppel hozták haza.

Családja gyászolja

Blikk úgy tudja, Sas József szervezete sajnos az éjjel feladta a harcot a koronavírussal való küzdelemben. A színészt gyászolja felesége, Komjáti Zsuzsa és lányuk Sas Ágnes.

A Sas Józsefről szóló összes híradásunkat itt olvashatod el.

Bodrogi Gyulát is megrázta a halálhíre

– Nagyon megrázott Jóska halálhíre, pedig tudtam, hogy nincs jól. Egy párszor már volt ilyen, hogy képtelen vagyok elképzelni, hogy egy kollégám, barátom nincs többé. Jóskát lelkileg tette nagyon tönkre az agyvérzés, utána a tehetetlenség, megtört attól, hogy nem tudott többé mozogni. Őt a közönség, a taps éltette. Egy elképesztően energikus pali, aki elveszti azt, ami az életében a legfontosabb, a munkáját, a közönségét, azt lélekben megtöri az üresség. Meggyőződésem, hogy ha ő egészséges, simán legyőzi a koronavírust is. Most vesztett, de mi nem veszítjük el őt, mert, amit itthagyott nekünk, azzal tovább él, csak egy másik társulathoz szegődött.

Nyertes Zsuzsa is megdöbbent

– Közeli kollégája voltam. Őszintén hittem abban, hogy legyőzi a koronavírust is, mert az a két év, amit ő az agyvérzés után végigcsinált, az az életerő legnagyobb jele. Maximalista volt, azért, hogy a közönségnek a legjobbat adja, kipréselt belőlünk mindent. Ő maga is, ha tehette volna a halálos ágyáról is felkel, ebben biztos vagyok. Borzasztó fájdalom és veszteség a halála. Most Jóska családjának kell a legerősebbnek lenni, hiszen bámulatos szeretettel vették körül, gondozták, ápolták az elmúlt két évben. Már csak az ő szeretetük tartotta őt itt, mert a közönség szeretetét nem érezhette, amióta nem tudott színpadra lépni – mondta a Blikknek a színésznő.

Medveczky Ilonát egy barátja értesítette a szomorú hírről

– Kivágtak egy darabot a szívemből. A legőszintébb, legrégebbi, legszerethetőbb barátomat veszítettem el. Sas Jóska is a legnagyobb hódolóim között volt, a Moulin Rouge-ben gyakori vendég volt más színészekkel. Három éven keresztül minden előadáson ott álltak a karzaton. Néhány napja írt nekem Zsuzsi, a felesége sms-t, hogy a beteg jól van, reménykedünk, egyre jobb híreket kapunk. Máig nem értjük, hogyan kapta el a koronavírust, mert a felesége, a lánya nem lett beteg, a tesztjük is negatív volt. Amíg kórházba nem került, gyakran hívtuk is egymást, a névnapomon még gratulált és jót beszélgettünk. Úgy tudom, a szíve nem bírta végül a vírust.

Kiemelt kép: Sas József