Kevés dolog olyan fontos, mint a jó éjszakai alvás. Ha mindezt egy kényelmes, puha és tetszetős kárpitozott ágyban tesszük, akkor a szép álmok garantáltak. A hálószoba központi elemeként a kárpitozott ágy stílust visz a helyiségbe. 

A kárpitozott bútorok általában ülő- vagy fekvőfelülettel rendelkeznek, hiszen ezen részeik különböző anyagokkal vannak bevonva azért, hogy dizájnos megjelenést nyújtsanak. A kárpitozott ágy általában masszív ágykerettel és puha háttámlával rendelkezik. Az áruházak kínálata hatalmas, ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, mely megkönnyítheti a választást.

Választás előtt

Míg korábban a trendek a minimalista, fából vagy fémből készült ágykeretekre fókuszáltak, napjainkban a modern otthonokban inkább a kárpitozott ágyak vannak többségben. A bútoráruházak, mint például a mömax, többféle ágyat kínál, melyek között a kárpitozott modellek nagyon népszerűek.

A sokféle stílusban és színben kapható kárpitozott ágyak legfőbb előnye, hogy párnázott felületeik egyedivé teszik hálószobánkat. Egy különleges formájú fejtámla rögtön szemet szúr a helyiségben, ennek stílusához igazíthatjuk a teljes berendezést, a szőnyeget és a falak színét egyaránt.

A kárpitozott ágyról

A szövet borítású ágykeret általában puha szivaccsal bélelt, így tökéletesen biztonságos még a kisgyermekes családok számára is. A fejtámla szintén hasonló anyagokkal bélelt és szövettel bevont, emellett pedig egyes modellek kárpitozott gombokkal dekoráltak. Az MDF lapokra kerülő kárpitozás teszi egyedivé az ágy megjelenését. Többségében ágyráccsal együtt tudjuk megvásárolni az ágyakat, a matracok beszerzése az egyedi igényekhez igazodva, külön történik.

Bár a kárpitozott fejtámla már évszázadok óta jelen van a hálószobabútorok részeként, a modern hálószobákba kerülő kárpitozott ágyak fém lábakkal és egyszínű szövettel igazán trendi darabok. Általában választhatunk a szövetek, színek és minták közül, így a már berendezett helyiségbe is tudunk új elemként kárpitozott ágyat vásárolni.

Szövettípusok

A puha szövettel burkolt ágyaknak vannak előnyei és hátrányai is. Egyrészt kellemes érintésű támlája és borítása miatt a kárpitozott ágyba bújni felemelő érzés, azonban karbantartásuk kicsit több törődést igényel, mint a fa- vagy a fémvázas ágykeretek. A háziállatok szőrének és karom nyomainak eltüntetése is nehezebb. 

Egyes szövettípusok strapabíróbbak, az ágy kiválasztásánál erre is fordítsunk figyelmet. Kisgyermekes szülők és macskatartók számára a mintás és texturált szövetek ideálisak, hiszen ezeken kevésbé látszik meg a fröccsenés és karmolásnyom. 

Praktikus fejtámla

Sokan szeretnek az ágyban elalvás előtt még ülve olvasgatni vagy tévét nézni. A hát megtámasztására használt párnák sokszor elcsúsznak, így a falnak dőlünk, ami kényelmetlen és károsíthatja a falfestést. Ezzel szemben a kárpitozott fejtámlával ellátott ágyban ülve ilyen problémánk nem lesz. Tökéletes támaszt biztosít a hátnak a puha és melegséget nyújtó ágytámla.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.