Manapság munkát találni nem egyszerű, így aki munka nélkül találja magát, esetleg hosszabb szünet után tér vissza a munkaerőpiacra, annak sok esetben igencsak meggyűlik a baja. Sokszor még egy jó szakma megléte sem jelent biztosítékot arra, hogy az ember talál magának munkát, nemhogy akkor, ha esetleg semmi extra tudás nincs a birtokunkban.

Persze ez utóbbi esetben is ugyanúgy el kell helyezkedni, kell találni magunknak állást, hiszen kereset nélkül nem maradhatunk. Ilyenkor következik a nagy kérdés: merre induljunk el?

Az online munkakeresés nagy segítség!

Az internetes portálok, mint amilyen a https://debrecenallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites is, hatalmas segítséget jelentenek. Megkönnyítik az álláskeresők dolgát, hiszen ahhoz, hogy munkát találjanak, hogy megszerezzenek egy-egy pozíciót, tulajdonképpen ki sem kell tenni a lábukat az otthonukból.

Míg korábban a napilapokban, a helyi hirdetőújságokban lehetett meghirdetett álláspályázatokat találni, amelyek naponta, hetente vagy havonta frissültek, addig ma már naponta többször frissülő álláshirdetési oldalakon van lehetőségünk keresgélni. 

A másik bevett módszer az volt korábban, hogy a számunkra megfelelőnek tűnő vállalkozásokhoz besétálva leadtuk az önéletrajzunkat bízva abban, hogy hamarosan lesz üresedés. Ez utóbbi opció, ha kicsit másként is, de még ma is él. Mutatjuk is, hogy mire gondoltunk!

Nyitott szemmel kell járni!

Ma már lépten-nyomon boltokba, kereskedelmi egységekbe ütközik az ember, így mindenképpen tanácsos magunknál tartani néhány példányt a CV-nkből.

Ha visszagondolunk, számtalan üzletben botlunk bele abba, hogy az ablakba ki van függesztve, hogy munkaerőt keresnek. Sokszor még csak végzettség sem szükséges, ezért ezek a munkalehetőségek kiválóak lehetnek azon emberek számára, akik semmilyen különösebb szakmával nem rendelkeznek, ugyanakkor már régóta próbálnak elhelyezkedni, ezidáig sikertelenül.

Offline és online!

Ahogy azt a fentiekből láthatjuk, mind az internetes portálokon, mind pedig személyesen érdemes beadni a jelentkezéseket.

Online nagy segítséget jelenthet a fent említett álláshirdető oldal, ahol regisztrációt követően a saját adataink megadásával korszerű önéletrajzot tudunk generálni, amelyet egy gombnyomással el is tudunk küldeni a számunkra szimpatikus munkát meghirdető vállalkozásnak.

Ne feledjük, az álláskeresés is olyan, mint egy konkrét munka: minden nap foglalkozni kell vele, hogy eredményesek legyünk! 

A kereskedelem tárt karokkal vár!

Soha korábban nem működött ennyi bolt és üzlet, mint manapság, így jól sejthető módon ez a szektor sokkal több pozíciót kínál, mint bármikor korábban.

Így aztán még akkor is érdemes tenni egy próbát és elhelyezkedni, ha amúgy nem ez volt álmaink állása. Ugródeszkának, mentőövnek, a karrierlétra egy lépcsőjének ideális egy-egy kereskedelemben betöltött pozíció és ott szerzett tapasztalat.

Ezért aztán feltétlenül érdemes szétnézni a Debrecenállás oldalán, ahol folyamatosan frissülő álláshirdetések segítenek az elhelyezkedésben.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a debrecenallas.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.