Egészen döbbenetes videót osztott meg a közösségi oldalán egy nővér, aki egy texasi kórházban segített be a covidos betegek ápolásába. Lawanna Rivers a YouTube-ra feltöltött videójában arrról beszél, hogy külön elnevezést is kapott az a helyiség, ahova azokat a betegeket szállítják, ahonnan senki nem tér vissza élve.

A gödör

„Egy gödör nevű szobába küldtek, ahol megmondták, hogy aki ide bekerül az csak hullazsákban jön ki. Nyolcan feküdtek a szobában és mind fertőzöttek voltak. A kórház irányelvei alapján az itt kezelet betegeket csak három környi újraélesztést alkalmazunk, ami összesen csak hat perc. Ezt az elbánásmódot eddig egyetlen beteg sem élet túl” – mondta a nővér a felvételen.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI:

Itt a sokkoló felvétel:

Az orvosok távolról elkerülik

A nővér azt is elmondta, hogy amikor egyik komolyabb esetnél segítségre lett volna szüksége, akkor az egyik orvos azt mondta neki, hogy abba a szobába ők nem mennek be, majd hozzátette, hogy egyhónapos ottléte alatt egyszer sem látott orvost a gödörben.

A kórház reagált

A kórház közleményben reagált a nővér videójára, amiben azt írják, hogy elismerik Rivers munkáját, azonban azt megerősíteni nem tudják, hogy, amiket mond azok helytállóak. – Megértjük, hogy rengeteg nehézségen kell keresztülmennie a világjárvány alatt dolgozó egészségügyi szakemberek ezreinek. Ez a nővér azért utazott kórházunkba, hogy a túlterhelt koronavírus-osztályon segítsen– írták a közleményben.

Megoszlanak a vélemények

Rivers videójára különféle reakciók érkeztek: vannak, akik azt állítják, nem igaz, amit a nő mond, mások szerint nem szokatlan jelenség, ha egy kórháznak protokollja van egyes koronavírus-betegek kezelésével kapcsolatban, írja a DailyStar.

Nagyon nehéz a helyzet az USA-ban

Az Egyesült Államokban egyébként vasárnap estére meghaladta a 11 milliót a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház összesítése szerint. Több tagállamban újabb szigorító intézkedéseket jelentettek be.

Vasszigor több államban

Több tagállamban már pénteken bejelentettek szigorításokat, vasárnap Michigan és az északnyugati Washington államok kormányzói vezettek be erőteljesebb óvintézkedéseket a járvány megfékezésére.

Az iskolák is bezártak

Michiganben Gretchen Whitmer demokrata párti kormányzó közölte: szerdától a középiskolákban és a főiskolákon csakis internetes oktatás folyhat, és az éttermek sem fogadhatnak vendégeket, csakis elvitelre dolgozhatnak. A szórakozóhelyeknek és az üzleteknek zárva kell tartaniuk, az élelmiszerboltok és a patikák kivételével. A kormányzónő ezen kívül elrendelte, hogy mindenkinek otthon kell maradnia, a helyiek csakisnagyon indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat.

Kiemelt kép: Illusztráció