A 72 éves Presser Gábornak is elege van már a koronavírusból. Sok helyen járt már a világban, de szerinte Budapest a leggönyörűbb város. A legendás zeneszerző-énekes sok érdekességről mesélt a legújabb könyvében és az ahhoz kapcsolódó interjúkban.

Jó Budepesten élni

A világ lassan kezd az őrület felé tendálni. Nincs most a világnak olyan pontja, ahova nagyon vágyom, amelyről azt gondolom, hogy ott jó lehet élni, jobb, mint Budapesten – mondja Presser Gábor, majd így folytatja:

Nagyon szeretem ezt a várost

“Én nagyon szeretem ezt a várost. Régen is szerettem, amikor fiatal voltam, amikor minden szürke volt és golyónyomok voltak a házfalakon. Szerintem ez a világ leggyönyörűbb városa. Pedig sok helyen megfordultam életemben, csodálatos városokat láttam”.

Megviseli a koronavírus

Presser Gábor 72 éves, őt is megviseli a koronavírus. Ezzel kapcsolatban azt mondta „Én nagyon keveset vagyok a városban, már a színházba se megyek be. Alig várom, hogy ez a rohadt vírus véget érjen, és újra kimehessek a budapesti utcára” – mondta az Énbudapestem.hu oldalnak.

Majden megnősült

A könyvben Presser azt is elmeséli, hogy egyszer majdnem összeházasították egy nővel. A sztori egy romániai turnén kezdődik, ahol megismerte Aliciát, akivel aztán többször is találkozott Amerikában – írja a BudapestKörnyéke.

Világhíres dédapa

A lány dédapja a világhírű zongoravirtuóz, Arthur Rubinstein testvére volt, mindig részt vett a legcsillogóbb partikon, így Alicia jó barátságot ápolt a zeneipar krémjével is. Ezek az események hozták össze a fiatalokat, és úgy tűnt, komoly a kapcsolatuk, hiszen Presser már a lány családjával is ismerkedett. Az egyik találkozó alkalmával házassági ajánlatot is tettek a legendás zenésznek – írja a Ripost.

Párizsi lakás

„Az egyik nagybácsi harmadik ebédelés után megkínált egy szivarral, és beszélgetni akart. Röviden összefoglalta, mire gondol: Geboor, ha elveszed Aliciát, megkapjátok Arthur párizsi lakását, mindenestül a zongorákkal” – emlékezett vissza Pici a könyvében, amiből az is kiderül, ugyan az esküvő ugyan elmaradt, de a kapcsolatot évekig tartották, levélben és telefonon keresztül is.

Presser elmesélte, hogyan szánta rá magát a könyvírásra

„Először megkerestem egy fiatal írót, akit nagyon érdekelt a korszak zenéje, a zenészei. Simán kikosarazott. Utána felkértem Ligeti Nagy Tamást, akit remek szakembernek tartok. Leült velem kétszer egy órára. Nagyon jót beszélgettünk, de aztán visszahallgattam, és úgy éreztem, hogy ebből nem lesz könyv.

Zöldségeket írnak

Akkor felhívott Szász Zsolt a Helikon vezetője és azt mondta: “figyelj Pici bácsi, neked mindenféle évfordulóid jönnek, egyik a másik után. Mindenki rólad ír majd, és ki tudja mekkora zöldségeket. Nem jobb, ha megelőzöd őket?”

A Presser

1948. május 27 – én született Budapesten. Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes, érdemes művész. A Locomotiv GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, a magyar könnyűzene kiemelkedő személyisége.

Több száz zeneszám

Presser édesapja baromfi-kereskedőként dolgozott a Klauzál téri Nagycsarnokban, iskola után fia is járt ki hozzá segíteni. Presser Gábor négyévesen kezdett el zongorázni, a későbbi tévésztár Antal Imre zongoraművész tanította az általános iskolai évek alatt. Utána a Bartók Béla zeneművészeti következett, majd kamasz korában belecsapott a zeneszerzésbe, 1967-től bekapcsolódott az Omegába, 1971-ben pedig megalapította az LGT-t, a karrier beindult. Azóta több száz zeneszám és musicalek sokasága kapcsolódnak a nevéhez.

Kiemelt kép: Presser Gábor – Forrás: vigszinhaz.hu