Kamerákat szerelnek fel a házak oldalára a Pest megyei péceli lakosok, illetve kenneleket építenek a kutyáknak, és folyamatosan figyelik a járókelőket, ugyanis állatkínzó jár a környéken.

Nyugodt, csendes környék

Az amúgy nyugodt, csendes kisvárosban élők napjait teljesen felzaklatta az egyelőre ismeretlen tettes, aki abszolút nem válogat az eszközöt között: kolbászba rejtett méreggel, csavarral és gyufaszálakkal próbálja meg kivégezni a környéken élők állatait. Sajnos volt olyan kisállat, amelyik már el is pusztult. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az egyik helyi nő kutyusa elpusztult

A környéken él Madarász Veronika is, a férjével, illetve a gyermekeivel, a Blikknek pedig azt mondta, hogy az állatkínzó a szomszédjához is bedobott egy kolbászba rejtett csavart pár nappal ezelőtt. A” szomszédunk még időben észrevette, így a nagy testű kutyája nem ette meg a húst. Nekünk sajnos nem volt ilyen szerencsénk. Picur kutyánkat három gyerek siratja” – mondta a lapnak megtörten Veronika, aki elárulta, tacskójukat egy héttel ezelőtt mérgezték meg, a gyanú szerint ugyanezzel a módszerrel. A nő a lapnak elmondta az éllat egyre rosszabbul lett, kihűlt, már mozogni is alig bírt, a teste rángatózott, mintha epilepsziás roham gyötörné.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Elfogták az a közmunkást, aki megölte és megfőzte a város büszkeségét a színpompás pávát, lopással, állatkínzással gyanúsítják

Idegméreg jutott a szervezetébe

Veronika elmondta, hogy azonnal hívták az állatorvost, ám a tüneteket tekintve egyértelmű volt, hogy idegméreg jutott a kutyus szervezetébe. A család teljesen összeomlott. ” Két kutyánk van még, Mangó egy mentett kutyus, illetve a vizslánk, Vanília. Legalább ők velünk maradtak, nem ettek a szerből”… – mesélte szomorúan Veronika, aki szintén tagja annak a péceli csapatnak, akik most összefogtak annak érdekében, hogy elkapják azt, aki a környék kutyáit mérgezi.

Éjjel-nappal figyelik a környéket

“Kamerákat szeretnénk felszerelni, valaki hátsó kenneleket kezdett el építeni, bár ez hosszú távon a kutyák szempontjából nem túl jó megoldás. Emellett éjjel-nappal figyeljük a környéket – mondta el a lapnak Veronika.

Mindenki fél

Pécelen most mindenki jobban figyel és igyekszik megtenni minden szükséges óvintézkedést annak érdekében, hogy megóvják kedvenceiket. Egy másik helyi nő, Klári például a belvárosban szívesen sétáltatja kutyáját, ám otthon, hiába laknak kertes házban kedvencét inkább a házban tartja most.

Nem mindenki teheti meg, hogy beengedi a házba a kedvencét

Két másik helyi asszony, Ibolya és Gyöngyi együtt szokták sétáltatni a kutyáikat, ők arról is beszéltek nem mindenki teheti meg, hogy beengedje a házba a kedvencét. Egyikük elmondta, hogy bár az ő kutyusa kinti benti kutya, de vannak cicái is, akik szeretnek vadászni, elbóklászni emiatt pedig most nagyon félti őket – írja a Kékvillogó hírportál.

A képviselőhöz is eljutott a panaszok

A lakók panaszai eljutottak a péceli képviselőhöz, Torma Gáborhoz is, aki a közösség oldalon azt írta, minden járjon nyitott szemmel és figyeljenek oda a gyanúsan viselkedőkre.

Erre kér mindenkit

“Nehéz ügy, hiszen egy kis húsdarabot bárki el tud rejteni a kabátjában. Napközben nehéz rajtakapni az elkövetőt, hiszen sokan a várostól messze dolgoznak. Plakátokat helyeztünk ki, hogy azok is értesülhessenek a történtekről, akik nincsenek fent a közösségi oldalakon” – mondta. A lap kereste az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, de egyelőre nem érkezett tőlük válasz. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels