Továbbra is káosz van a MÁV-nál, hétfő délutánra sem állt helyre a vasúti menetrend. A járatkésések és kiesések főleg a Budapest környéki vonatokat érintik. Volt olyan vonat, amely azért állt, mert lejárt a mozdonyvezető munkaideje.

A hétfő délutáni órákban a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál 40-120 perces késekkel és vonatkimaradásokkal kell számolni –írja a MÁV

Az érintett vonalak: Budapest–Vác–Szob, Budapest–Veresegyház–Vácrátót–Vác, Budapest–Esztergom, Budapest–Lajosmizse, Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, Budapest–Szeged.

Ma délelőtt egy vasúti baleset is nehezítette a vonatközlekedést Pest megyében. Dunakeszi és Göd között személyautóval ütközött az egyik vonat. Itt több ideig állt a közlekedés. Erről a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál itt írt.

A Vác és Budapest között közlekedő reggeli vonatok teljesen szürreális okból Csomádon állomásoztak: az ott lévők információi szerint ugyanis nem más történt, minthogy a mozdonyvezetőnek lejárt a 12 órás munkaideje, ezért a vonat nem közlekedett tovább, helyette egy másik mozdonyvezetőre vártak. Az utasok egy része fél tíz után úgy döntött, hogy leszáll a vonatról, és a kritikus helyzetben igyekeztek összefogni: „akiért jönnek kocsival, azok felvesznek idegeneket”, írta kollégánk, aki többedmagával utazott Veresegyház felé –írja az Index.

A MÁV sajtószolgálata azt írta az Indexnek, az érintett vonat egyetlen szerelvény volt, a 2517-es, 06:26-kor Vácrátótról Budapest Nyugati pályaudvar irányába közlekedő: ennek kellett megállnia Csomádnál azután, hogy a veresegyházi vonalon hajnaltól váltóállítási problémák miatt amúgy is jelentős késések alakultak ki. 

Kiemelt kép: illusztráció