Bár az csak a kamaszkor velejárója, hogy minden kezdeti élményt megosszanak a barátok/barátnők egymással, azért valamilyen szinten átöröklődik ez a szokás a felnőttkorra is. Valld csak be, már neked is volt olyan, hogy az első randi vagy az első együtt töltött éjszaka után vagy boldogan vagy kétségbeesve hívtad a hozzád legközelebb álló személyt. Vagy azért, hogy áradozhass, vagy azért, hogy mihamarabb el tudd sírni valakinek a bánatodat.

Ezzel ellentétben pedig akad néhány olyan szegmense a szexualitásnak, amelyről annyira nem divat beszélni, és még kevésbé szokványos dolog például beismerni. Ilyen többek között a BDSM is. Bár sokakban megfogalmazódik, hogy “Vágyaim közé tartozik, hogy ezt egyszer kipróbáljam!”, ám a legtöbben mégsem jutunk el odáig. Hogy miért nem? Legtöbbször az ismeretek hiánya okozza a késlekedést.

De mi is az a BDSM?

Mielőtt továbbmennénk, fontosnak tartjuk tisztázni a BDSM fogalmát, ami nem mást takar, mint a bondage&discipline, domination&submission, valamint a sadism&masochism részeket. Ezekből aztán eredeztethető minden szexuális tevékenység, amely ide sorolódik.

  1. A fájdalom központi témája lehet ennek a típusú szexnek, így ha szereted feszegetni a kéj és a fájdalom közötti határokat, akkor a BDSM neked való.
  2. Az ütlegelés millió formája elfogadott, az egész pici paskolástól egészen a fenekelésig bezárólag.
  3. A szerepjátékok java része tökéletesen illeszkedik ebbe a kategóriába, hiszen ott szinte mindegyik az alá- és fölérendeltségi viszonyra alapoz.
  4. Persze lehet a tűzzel is játszani, vagyis pontosabban a viasszal, az is egy izgató kaland.
  5. A kukkolás és a magamutogatás épp úgy járnak párban, mint a kötözős szex során a szabad és a rab felek.

Szigorú szabályok

Az egyik legalapvetőbb szabály, hogy saját magad számára meg kell, hogy fogalmazd a vágyaidat. Azokat, amelyeket mindenképpen szeretnél kipróbálni, azokat, amelyek megmozgatnak benned valamit, de még azért várnál vele, valamint azokat, amelyeket élből egyszer s mindenkorra elutasítasz.

Ezeket kell őszintén kommunikálni a kiválasztott partner felé, így fel tudjátok állítani a határokat. Ezenkívül persze még ott van a biztonsági jelszó is, amelyet kimondva véget kell, hogy érjen a játék.

Jó, ha minél több ismeretet próbálsz szerezni, mielőtt élesben kipróbálnád magad a szexnek ezen a különlegesen vadító és izgató területén.

Zárt, de nagyszerű közösség

Bár időnként egy-egy irodalmi alkotás vagy éppen film felkorbácsolja az érdeklődést a BDSM iránt, alapvetően ez egy zárt közösség, és mint olyan, maximális szinten tisztelik egymást. Így aztán a közhiedelemmel ellentétben nem egy lezülött, kék-zöldre vert, “beteg” bandával találkozol, ha belépsz a BDSM világába. Épp ellenkezőleg, itt olyan emberekre lelsz, akik tudják, mi jó nekik, ismerik a testük összes rezdülését, képesek empátiára és határszabásra, illetve azok betartására is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a vagyaim.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.