A mai társadalomban az emberek fejében az a kép él, hogy édesanyának lenni a lehető legjobb dolog a világon. Persze, ne vitassuk, gyermeket nevelni valóban csodálatos, de azért ne legyünk álszentek, bőven van árnyoldala is.

Képmutató, hazug online világ

Ha végigböngésszük a közösségi médiában a családos ismerőseink fotóit, mit látunk? Csupa mosolygó, csinos anyukát, sármos apukát, cuki kisgyereket. Ám a “kirakat” mögötti valóságba már nincs betekintésünk. Mert nincs olyan anyuka, aki ne küzdene álmatlan éjszakákkal, dackorszakos, beteg vagy épp túlságosan eleven gyermekkel, és közben persze vezetni kell a háztartást, főzni, mosni, és hát néha azért még pihenni is szeretnének egy kicsit…

Nem csoda, ha előbb-utóbb minden anyuka kimerül. Rosszabb esetben pedig akár pszichés betegség is kialakulhat és szükség lehet például a Swan Lake Központ depressziót kezelő terápiájára. 

Érdekes módon a mai világban az anyák mégsem mernek beszélni arról, hogy fáradtak, nagyon fáradtak. Valamiért ez mintha tabunak számítana, mintha nem is szabadna ilyet mondani. Hisz mégis mi oka lenne panaszra annak, akinek ott van a gyönyörű gyermeke, aki maga a boldogság? A kimerültség ezzel együtt jár, ez természetes, el kell fogadni, majd jobb lesz. Valamikor.

Home office-ban gyermekkel: áldás vagy átok?

Azok az anyukák, akiknek hagyományos, “bejárós” munkahelyük van, többnyire nagyon irigylik azokat, akik otthonról dolgozhatnak. Hisz nekik mennyivel egyszerűbb, nem okoz gondot, ha beteg a gyerek, vagy ha iskolai/óvodai szünet van, nem kell találni senkit, aki vigyáz a csemetére, amíg ők dolgoznak. De ez a kérdés nem ilyen egyszerű.

A home office-ban lévő anyukák ugyanis nagyon jól tudják, mennyire kellemetlen, amikor a meeting során ott zajonganak a háttérben a gyerekek, és a kollégáknak végig kell hallgatnia, ahogy csitítani próbálja őket. Hogy mennyire zavaró az, amikor ötpercenként félbe kell szakítani a munkát, mert arra is figyelni kell közben, hogy a gyermek mit csinál. 

Hogy elég csak egyszer, pár perce otthagyni az íróasztalt, amíg kiszaladnak a mosdóba, és mire visszatérnek a laptop leöntve kakaóval, a fontos dokumentumokon pedig ceruzarajzok díszelegnek. 

Épp ezért a legtöbb anyuka akkor tud csak dolgozni, amikor a gyermek alszik, ami általában az éjszakai órákban van. Biztos, hogy annyira jó nekik? 

Ne hagyjuk, hogy a hatalmába kerítsen a kiégés!

Minden édesanyának joga van ahhoz, hogy néha egy kicsit csak magával foglalkozzon. Igenis szükség van egyedül töltött énidőre, pihenésre, arra, hogy sportoljunk, hogy a hobbinkat űzzük. 

Ugyanígy arra is, hogy kiszabaduljunk a lakásból és közös programot csináljunk a barátnőinkkel, szépségszalonba, masszázsra menjünk. És természetesen arra is, hogy időnként a párunkkkal is elmenjünk kettesben egy romantikus randevúra. 

Ez nemcsak azt a célt szolgálja, hogy a kapcsolatunk ne hűljön ki, hanem általa a nő sokkal boldogabb kiegyensúlyozottabb társ és anya lesz a mindennapokban.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.