Árokba csapódott egy részeg sofőr Bács-Kiskun megyében. Egy arra járó polgárőr segített a balesetben.

Csak a szerencsén múlt, hogy épségben ki tudott szállni az autójából az a középkorú férfi, aki elvesztette uralmát az autója felett az 51-es úton a 28-as kilométernél. Először megpördült, majd belecsapódott az árokba.

Szörényi András polgárőr a feleségével szintén ezen az úton haladt hazafelé, amikor meglátták a balesetezett autót. Azonnal lehúzódtak segíteni.

„Nem számított, hogy haza igyekszünk, azonnal félre álltam és kipattantam az autóból segíteni. Láttam, hogy az autó félig be volt borulva az árokba, viszont a sofőr az épségben kiszállt. Odasétáltam hozzá, majd megszólítottam. Azonnal éreztem, hogy a férfi erősen ittas. Miközben megmutattam neki a polgárőr igazolványomat, közöltem vele, hogy rendőrt kell hívjak. Amikor telefonáltam volna, épp lekanyarodott egy rendőrautó és megállt mellettünk, hiszen ők is észrevették az árokban az autót. Elmondtam a járőröknek, hogy mit tapasztaltam és ők megszondáztatták a férfit. Kiderült, hogy igazam van. A sofőr 0,57-es értéket fújt…”  – mondta Szörényi András.

András szerint óriási szerencse, hogy a részeg sofőr nem okozott ennél is nagyobb balesetet. Hiszen egy forgalmas úton haladt, amikor megpördült.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Budapesti Polgárőrség