Árpa Attilánál két évvel ezelőtt tartott razziát a rendőrség. A nyomozást most lezárták, az ügyet pedig vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. A színész, illetve négy társát kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

Öt férfit gyanúsítanak

police.hu nemrég adott ki egy közleményt, melynek tanúsága szerint a a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel.

Kokaint szereztek be saját és ismerőseik részére

Mint írják a rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított több forrásból rendszeresen szerzett be kokaint saját és ismerősei részére. 12. kerületi lakásában is tartott olyan bulikat, ahol a vendégek is kaphattak kábítószert – alkalmanként úgy, hogy fizettek érte.

Az utcán fogtak el két férfit

A fővárosi rendőrök 2019. március 22-én az egyik ilyen buli előtt az utcán fogták el azt a két férfit, akik a házigazda megbízásából a kokaint megvásárolták. Ugyanezen a napon elfogták és őrizetbe vették a dílert is, aki a drogot grammonként 20.000 forintért árulta újbudai lakásán.

Rengeteg drogot foglaltak le

Egy másik kábítószer-kereskedőt, akitől a bulizók szintén vásároltak, előző hónapban fogtak el a budapesti rendőrök. A nyomozás során a Felderítő Főosztály nyomozói nettó össztömegben 128 gramm kokaint, 18 gramm amfetamint, 9 gramm marihuánát és 63 tabletta extasy-t foglaltak le, melyből az egyik helyszínen lefoglalt kábítószerek mennyisége a szakértői szakvélemény alapján meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A feketepiaci forgalomból kivont illegális anyagok összértéke mintegy hárommillió forint.

Egyikük bűnügyi felügyelet alatt áll

Az eljárás során öt férfit gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelemmel. Közülük egy magyar állampolgár jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, a többiek szabadlábon védekeznek.  

Átadták az ügyet az ügyészségnek

A BRFK Felderítő Főosztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat az ügyészségre továbbították.

Árpa Attila ügyéről van szó

Bár a közlemény nem nevezi meg a gyanúsítottakat, a 2019. márciusi időpont alapján a  Bors kiszúrta, hogy Árpa Attila ügyéről lehet szó.

Buli közben csaptak le rájuk

Mint ismert a színésznél két évvel ezelőtt tartott razziát a rendőrség, miközben házibulit tartott. A rendőrök rájuk törtek, majd hosszú házkutatást követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát.

Ezt mondta két éve a színész

A színész akkora Blikknek nyilatkozott az ügyben: “Sosem tagadtam, hogy drogoztam, de nem vagyok díler! A házkutatás után megtudtam, névtelen feljelentés miatt jöttek ki hozzám. Már akkor tudtam, hogy egy korábbi barátnőm állhat az egész mögött. Fél évvel később kaptam egy papírt a feljelentés szövegével, amelyben az állt: „én látom el az egész hazai celebvilágot droggal”. Ezt egyszer szó szerint mondtam az exemnek, de csak viccből. Innentől viszont egyértelmű volt, hogy ő tette a feljelentést. Nem meglepő, miután szakítottam vele, megígérte, hogy pokollá teszi az életemet.”

Kiemelt kép: Árpa Attila – Forrás: Youtibe/Tatár Csilla