Ausztriában síelt, majd operált és bejárt az egyetemre a Szegedi Egyetem rektora. Pár napja derült ki, hogy koronavírussal fertőződött.

A Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Habil. Rovó László Ph.D az az egyetemi vezető, aki ausztriai síeléséről visszatérve nem vonult karanténba, hanem műtött, és akinek koronavírus tesztje pozitív lett – értesült a Magyar hang több egymástól független forrásból.

Az esetről elsőként az RTL Híradója számolt be, ám a csatorna nem közölte a vezető nevét és beosztását, csak azt, hogy amikor telefonon elérték az illetőt, bontotta a vonalat.

A Magyar Hang úgy tudja, Rovó Lászlót, aki egyébként a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. A professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak karanténba kell vonulniuk.

A lap azt írja, hogy félő ugyanakkor, hogy a további fertőzésveszély kockázata ezzel csak részben mérsékelhető, hiszen Rovó vírushordozóként bejárt az általa vezetett klinikára és operált is. Ezért szombaton a berendelték tesztre a fül-orr-gégészeti klinika dolgozóit.

A rektor az utóbbi napokban a koronavírus miatt folyamatosan tárgyalt az egyetem, illetve a klinikák vezetőivel, akiket így szintén megfertőzhetett. Rovó rektorként egyébként az egyetemi Coronavirus Ügyi Operatív Bizottságot is vezeti, amely a klinikák és egyetemi intézmények védelmi intézkedéseit hivatott meghatározni és azokat betartatni.

Kiemelt kép: Szegedi Tudományegyetem – Forrás: szte.hu